Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Huriye isminin anlamı nedir? Huriye ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Huriye isminin analizi
        • 1

          Huriye ismi, geçmişten günümüze tercih edilen isimlerden biridir. Kökeni Arapça olan bu isim birbirinden güzel anlamlar taşımaktadır. Kulağa hoş gelmesi ve kolay telaffuz edilmesi sebebiyle anne ve baba adaylarının ilgisini çekmektedir. Huriye isminin anlamı, Huriye ne demek, Huriye Kuran’da geçiyor mu, Huriye isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

          Huriye İsminin Anlamı

          İsimler anlamlarıyla bir bütün oluşturmaktadır. İsmi tamamlayan en önemli detay sahip olduğu anlamdır. Bu sebeple yeni tanıştığımız birine ismini ve bilmiyorsak isminin anlamını sorarız. Anne ve baba adayları da isimlerin anlamlarını öğrenmek ister çünkü çocuklarına güzel anlamlar taşıyan isimler koymak isterler. Kötü anlamlar taşıyan isimler tercih edilmez. Bunun için yakın çevreden, çeşitli kaynaklardan ya da arama motorundan yardım alabilirler. Günümüzde internetin yaygınlaşmasıyla birlikte isimlerin anlamlarına erişim de kolaylaşmıştır. Huriye ismi, kulağa hoş gelen ve güzel anlamlar taşıyan isimler arasında yer almaktadır. TDK’da yer alan bilgilere göre, Huriye isminin anlamları şunlardır:

          • Saygı gösterme, bir şeyi armağan etme.
          • Cennet kızı.
          • Çok güzel kadın.
        • 2

          Huriye Ne Demek?

          Anne ve baba adayları için isim belirleme süreci kimi zaman zorlayıcı olabilmektedir. Sayısız seçenek arasından uygun ismi belirlemek ebeveynlerde kafa karışıklığı yaratabilir. Bu süreçte anne ve baba adayları ince eleyip sık dokumaktadır. Bazı ebeveynler anne ya da babasının ismini çocuğuna verebilir. Kimi aileler modern ve pek duyulmayan isimlere yönelirken kimileri geleneksel isimleri tercih etmektedir. Tercihler farklılık göstermekle birlikte en önemli detay ismin sahip olduğu anlamdır. Huriye ismi, ülkemizde yaygın olarak kullanılan isimler arasında yer almaktadır. Huriye ismi; saygı gösterme, bir şeyi armağan etme, cennet kızı, sevgili ve çok güzel kadın anlamlarına gelmektedir.

          Huriye Kuran’da Geçiyor Mu?

          Ebeveynler çocukları için isim belirlerken farklı kıstaslara öncelik verebilir. Bazıları için ismin kökeni önemlidir. Bazı aileler ise ismin kulağa hoş gelmesine ve kolay telaffuz edilmesine dikkat etmektedir. Kimi ebeveynler ise ismin manevi değeriyle ilgilenmektedir. İsmin İslami açıdan önemli bir yere sahip olmasını isterler. Bu sebeple de genellikle Kuran’da yer alan isimleri seçmeye özen gösterirler. Ancak Kuran’da yer almasa da birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler de bulunmaktadır. Huriye ismi Kur'an-ı Kerim'de yer almamaktadır ancak Huriye ismini koymak caizdir. Dolayısıyla gönül rahatlığıyla Huriye ismini çocuğunuza koyabilirsiniz.

        • 3

          Huriye İsminin Analizi Nedir?

          İsim analizi, son yıllarda merak edilen konulardan biridir. Birçok kişi isim analizinin ne olduğunu merak etmektedir. İsim analizi, ismin olumlu ve olumsuz özelliklerini listelemektedir. Kendi isminizin ya da merak ettiğiniz bir ismin özelliklerine isim analizi yardımıyla erişebilirsiniz. Bazı ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Çocuğuna Huriye ismini koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin analizini araştırmaktadır.

          Bu ismi taşıyan bireyler ağırbaşlı kişilerdir. Nerede nasıl davranacaklarını iyi bilirler. Gereksiz harcama yapmaktan hoşlanmazlar; oldukça tutumludurlar. Ailesine düşkündürler. Çocukları çok severler ve onlarla iyi anlaşırlar. Her ne kadar eleştirisel bakış açısına sahip olsalar da yapıcı eleştirileri tercih ederler. Hayatın şartlarına uyum sağlarlar. Partnerlerine karşı sadakat onlar için oldukça önemlidir.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa