Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım: İsrail Lübnan'ın her yerine saldırıyor | Dış Haberler

        Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail saldırılarında öldürülmesinin ardından yaptığı açıklamada, "İsrail Lübnan'ın her yerine saldırıyor. ABD, İsrail'in "katliam" yapmasını sınırsız bir şekilde destekliyor." ifadelerini kullandı.

        İsrail ile Lübnan Hizbullahı arasında 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü devam eden çatışmalar, İsrail'in Lübnan'da Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarını ve telsizleri patlatmasıyla had safhaya çıkmıştı.

        İsrail'in Lübnan'a yönelik siber saldırılarının ardından iki taraf karşılıklı hava saldırılarına başladı. İsrail, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

        REKLAM

        İsrail'in son bir hafta içindeki saldırılarında Hizbullah komuta kademesi büyük kayıplar verdi. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybetti.

        "2006'DAKİ GİBİ MÜCADELEMİZİ KAZANACAĞIZ"

        Nasrallah'ın ölümünün ardından Hizbullah tarafından kameralar karşısında ilk açıklama geldi. Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım'ın, İsrail'in saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar;

        Grubumuz bir kardeş, bir lider kaybetti. İsrail Lübnan'ın her yerine saldırıyor. ABD, İsrail'in "katliam" yapmasını sınırsız bir şekilde destekliyor. Bize darbe vurdular ama biz yolumuza devam edeceğiz.

        Savaşın uzun süreceğini biliyoruz. Kara saldırısına hazırız. 2006'da İsrail'le mücadelemizi kazandığımız gibi kazanacağız. Zafer bizim olacak sadece biraz sabra ihtiyacımız var."

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa