Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Ölümü kadar Yahudiler’e yaptığı soykırımla ve insanlık tarihine çektirdiği acılarla bilinen Hitler, kendini tamamen siyasi misyonuna adamıştır. Ev hayatı olmayan bekâr bir adam olarak kamusal imaj yaratmayı hedefleten Adolf Hitler, insanları etkileme yönüyle bilinir. Hitler’in küçük kız kardeşi Paula Hitler, aynı zamanda yakın ailesinde yaşayan son kişidir ve Haziran 1960’ta hayatını kaybetmiştir. Peki Hitler kimdir? İşte detaylı biyografisi…

HİTLER KİMDİR?

İnternet sorgularına bakıldığında en sık sorulan sorular arasında “Hitler kimdir?” sorusu kolaylıkla görülebilir. 20 Nisan 1889 doğumlu Adolf Hitler, Nasyonel Sosyalist Alman İşçi Partisi lideri ve Alman politikacıdır. 20. yüzyılın en güçlü diktatörlerinden biri olan Hitler, eğitim hayatında başarısız olmuş ve bu da onu ressamlığa yönlendirmiştir. Ressam olmak için Viyana Güzel Sanatlar Akademisi sınavına giren Adolf, 1912’de Almanya Münih’e taşınmıştır.

Birinci Dünya Savaşı’nın patlak vermesinden sonra gönüllü olarak orduya yazılan Hitler, Almanların aldığı yenilgiden sonra arkadaşlarıyla bir araya gelerek Alman İşçi Partisi’ni kurmaya karar vermiştir. Bu partinin başına ise kendisi geçmiştir. Daha sonra partinin ismini değiştirmiş ve “Nasyonel Sosyalist Alman İşçi Partisi” adını koymuştur. Bu partinin üyelerine ise “Nazi” denmiştir. Bir lider olarak kendisine ise “Führer” lakabının söylenmesini istemiştir.

Hitler, Nasyonel Sosyalist Alman İşçi Partisi’nde aldığı kararlar neticesinde hükümeti devirmek üzerine girişimler denemiştir. Ancak bu teşebbüsü başarısız olur ve girişimin tespit edilmesinin ardından Hükumet, Adolf Hitler’i yakalayarak kendisine 10 ay hapis cezası verir.

Haberi Hazırlayan: Rıza Gereniz
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ