Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Anayasa Mahkemesinin, TBMM Genel Kurulunun HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk'ün milletvekilliklerinin düşürülmesine ilişkin kararının iptal isteminin ret gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gerekçeli kararda, TBMM Genel Kurulunun, 27 Temmuz'da içtüzüğün 143. maddesi uyarınca yapılan açık oylama neticesinde Sarıyıldız ve Öztürk'ün milletvekilliklerinin düşürülmesine karar verdiği anımsatıldı.

Sarıyıldız ve Öztürk'ün Anayasa'nın 84. ve içtüzüğün 138. maddeleri uyarınca milletvekilliklerinin düşürülmesine karar verilmesi için gerekli ve yeterli olan bir ay içinde toplam 5 birleşim Meclis çalışmalarına katılmadığının net biçimde tespit edildiği belirtilen kararda, "TBMM Başkanlık Divanının bu yöndeki tespitinin aksine ilgili milletvekillerinin Meclis çalışmalarına katıldığı yönünde bir savunmasının ve dolayısıyla bu konuda bir ihtilafın bulunmaması karşısında milletvekilliklerinin düşürülmesine karar verilebilmesi için gerekli olan devamsızlık şartının gerçekleştiği açıktır." ifadesi kullanıldı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ