Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen William Shakespeare'in 2 perdelik 'Hamlet' balesini izlemek isteyen sanat severler uzun kuyruklar oluşturdu. Yer bulamayanlarsa salona getirilen sandalyelere oturarak yaklaşık 2 saat süren temsili izleme imkanı buldu.

        Proje çalışmaları uzun zamandır librotto yazarı Medeia Magalashvili tarafından sürdürülen eserde, orkestra şefliğini ünlü kompozitör Nevit Kodallı’nın oğlu Murat Kodallı üstlendi. Hamlet'in babasını öldürüp, annesiyle evlenen ve Danimarka tahtına geçen amcası Caludius'tan intikam alma çabasını konu eden 'Hamlet'te başlıca rolleri ise Yusuf Ozan Demirbaş, Burak Serkan Cebeci, Burak Kayıhan, Ender Üçdemir, Kadir Okurer paylaştı.

        REKLAM

        Kültür Merkezi önünde kuyrukta bekleyen sanatseverler, bir baş yapıtı bale sahnesinde görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Olağanüstü bir kalabalığın salona akın etmesinin memnuniyet verici olduğunu dile getiren tiyatro sanatçısı Mehmet Tekkanat, "Mersinli bir tiyatro sanatçısı olarak bu kuyruk beni çok mutlu ediyor. Şu kuyruk, sanata olan saygı ve güzellik olağanüstü güzel bir şey. Esere emeği geçenleri tebrik ediyorum" dedi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa