Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Edebiyat Haftanın Kitapları
        • 1

          DOYMA ÂNI
          (Wallace Stegner)

          Wallace Stegner'in Pulitzer ödüllü romanı Doyma Ânı Emekli tarih profesörü Lyman Ward'ın öyküsünü anlatıyor. Kafka Kitap'tan çıkan roman coşkulu dili, zamanlar arası keskin dönüşlü modern kurgusu ve Batı’yı devasa bir gravür olarak zihnimize kazıyan kıpır kıpır doğa sahneleriyle, iğne oyası gibi işlenmiş olağandışı karakterlerinin peşinde bizi edebi zevkin zirvelerine taşırken Amerika tarihinin belirli ve çok canlı bir dönemine de tanıklık etmemizi sağlıyor.

        • 2

          KARAKTER YARATMA REHBERİ
          (Angela Ackerman-Becca Puglisi)

          İyi bir roman yazmak için öncelikle neye ihtiyacınız var? Parlak bir fikre mi? İyi bir atmosfere mi? Güçlü mekân tasvirlerine mi? Sağlam bir olay örgüsüne mi? Hepsini başardınız ama hâlâ içinize sinmiyor mu? Belki de sorun yarattığınız karakterdedir… hep kitap, karakter yaratmakta zorlanan ya da bütün karakterlerinin birbirine benzediğini düşünen yazar adayları için tam bir baş ucu rehberi olacak nitelikteki Karakter Yaratma Rehberi dizisini sunuyor. Angela Ackerman ve Becca Puglisi’nin kaleme aldığı Olumlu Karakter Özellikleri ve Olumsuz Karakter Özellikleri adlı iki kitap şimdi kitapçılarda..

        • 3

          ÂŞIK DANTE
          (Giuseppe Conte)

          İtalya’nın yaşayan en önemli şairlerinden biri olan Giuseppe Conte’un kaleminden Âşık Dante – Yeryüzünde 700. Gece, Türkçe’de okurlarla buluşuyor! Aynı zamanda Dante araştırmacısı olan Conte, Dante’yi 700. ölüm yıldönümünde, onun yerine düşünüp konuştuğu büyüleyici ve sürükleyici bir hayalet hikâyesiyle anıyor. Dante ölümsüz eseri İlahi Komedya’da, öteki dünyanın gölgeleri arasında etten ve kemikten bedeniyle yaptığı düşsel geziyi destanlaştırır. Conte’nin Âşık Dante’sinde ise Dante bu defa tersine bir yolculuğa çıkıyor. Her ölüm yıldönümünde hayalet olarak dünyaya dönen Dante, yeryüzünde yeni bir şans elde etmek için gerçek aşkı arıyor, ta ki 700. gecesine kadar…

        • 4

          OKÇU'NUN YOLU
          (Paulo Coelho)

          Her okun uçuşu farklıdır. Bin ok atarsan, bini de sana farklı bir yol gösterecektir: Okçunun yolu işte budur...Ülkenin en mahir okçusu Tetsuya bir köyde mütevazı bir marangoz olarak yaşamını sürdürmekteyken bir gün uzak diyarlardan gelen bir okçu ona meydan okur... Tetsuya bu meydan okumayı kabul ederek okçuluk felsefesini hem yabancı okçuya hem de köyün delikanlılarından birine aktaracaktır. Paulo Coelho'nun Can Yayınları'ndan çıkan Okçu'nun Yolu'nda dile getirdiği öğreti sadece okçuluğa değil hayatın her alanına uygulanabilecek, yolu nice erdemden geçen bir ilkeler bütünü.

        • 5

          SENARYO YAZIM BİLİMİ
          (Paul Joseph Gulino-Connie Shears)

          Belki profesyonel hayatınızda belki de gündelik hayatta hikayelerle haşır neşir olmuşsunuzdur. Bu ortak noktamız! Şimdi sizi daha önce hiç ilgilenmediğinizi düşündüğümüz bir alana davet ediyoruz. Psikoloji ve sinema bölümlerinden iki doçent bir araya gelir ve hikaye anlatma stratejilerinin ardındaki sinir bilimine dair ufuk açıcı bir yolculuğa çıkar. Paul Joseph Gulino ve Connie Shears'ın birlikte kaleme aldığı Senaryo Yazım Bilimi, Küsürat Yayınları etiketiyle raflarda. Kitap bir senaristin ya da film yapımcısının kullanabileceği etkili startejilere dair bilimin neler söylediğine ışık tutuyor...

        • 6

          TOPLUMSALI YENİDEN TOPLAMA
          (Bruno Latour)

          Toplumsal olanı özel bir alan, belirli bir âlem ya da tikel bir tür şey olarak değil; yalnızca hayli kendine özgü bir yeniden ortaklık kurma ve yeniden bir araya toplama hareketi olarak tanımlayan Bruno Latour, Toplumsalı Yeniden Toplama'da "toplumsal"ın başlangıçtaki anlamına dönerek ve tekrar bağlantıları izleyebilmesini sağlayarak toplumsal nosyonunu yeniden tanımlamayı amaçlıyor. Toplumsalı Yeniden Toplama, "aktör-ağ teorisi"ni ve onun en etkili taraftarlarından Bruno Latour'un fikirlerini merak edenler için önemli bir kaynak.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa