Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Habertürk ekibi Gazze sınırında
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın İsrail'e 'Aksa Tufanı' adıyla başlattığı saldırılara İsrail'in de yanıt vermesiyle başlayan saldırılar 9. gününde devam ediyor.

        İsrail bölgedeki Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere bölgeden çekilmelerini söylerken sınırdaki hareketlilik sürüyor. Bölgedeki hareketlilik İsrail'in kara harekatının an meselesi olduğu iddialarını güçlendiriyor.

        Habertürk Güvenlik Politikaları Koordinatörü Çetiner Çetin ve kameraman Hakan Öztürk bölgeden son gelişmeleri aktardı.

        REKLAM

        İşte anbean yaşananlar...

        16.00: Süre doldu ancak kara operasyonu henüz başlamadı. Blinken yarın tekrar İsrail'de olacak. Blinken'ın yarın mevkidaşıyla ve Netanyahu ile vereceği mesaj merak bekleniyor.

        Şu an bulunduğumuz bölgede cephe hattına askerleri taşıyorlar.

        13.15: Şu an için İsrail ordusu için kara harekatı bu şartlarda zor, çünkü hem Gazze hem de Lübnan ile mücadele ediyor. İsrail ordusu 300 bin asker aldı ancak bu kişilere önce 5 günlük eğitim veriliyor. 5 günlük eğitimle Hamas ile çatışmaya gönderdiğinizde can kaybı daha fazla olur.

        Diğer yandan Netanyahu, ABD ve Avrupa'nın desteğine sahip, hem denizden hem karadan saldırabiliyor. Halk desteği de arkasında.

        Kara harekatı için kararlılar var ancak temkinliler biraz daha bekleyecek gibi duruyorlar.

        11.10: İsrail ordusu tam sekiz cephe açtı. Gazze'de iki tane hastane hiç kullanılamaz durumda. Su kesilmiş durumda elektrik de verilmiyor.

        Dün akşam Gazze sınırına en yakın duvardan yayın yaptık, oradaki durum içler acısı. Büyük ihtimalle salı günü kara operasyonuna başlaması bekleniyor, ancak o güne yetişir mi bilinmiyor. Kara operasyonu şartları zorlayacak.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa