Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem fadik adıyaman, şerif turunç, kırmızı bülten, sakız adası, Atina, DHKP-C, yunanistan

        Nihat ULUDAĞ / AHT

        Yunan polisi, geçen yıl 19 Mart'ta Ankara'daki AK Parti Genel Merkezi'ne düzenlenen roketatarlı, aynı saatlerde Adalet Bakanlığı'na gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili olarak düğmeye bastı. Atina'da geçen hafta bir eve operasyon düzenleyen Yunan polisi, saldırılarla ilgisi olduğu iddia edilen ve kırmızı bültenle aranan DHKP-C terör örgütü bombacıları Fadik Adıyaman, Şerif Turunç ile adı henüz öğrenilemeyen 3 kişiyi gözaltına aldı.

        Şüphelilerden Fadik Adıyaman'ın, örgütün önemli isimleri arasında yer aldığı, 2006'da Yunanistan'a gittiği burada bir süre Lavrion Kampı'nı sevk ve idare ettiği öğrenildi. Zanlılardan Şerif Turunç'un ise terör örgütüne yönelik yapılan operasyonla 10 Ağustos 1998'de tutuklandığı ancak 25 Mayıs 1999' tahliye edildiği belirtildi.

        BOMBA YÜKLÜ BOTTA PARMAK İZLERİ ÇIKTI

        Yunanistan Polisi geçtiğimiz yıl Sakız Adası açıklarında bir bota baskın yapmıştı. Bu baskında Adalet Bakanlığı ile AK Parti Genel Merkezi'ne düzenlenen saldırılara karıştığı belirlenen Hasan Biber gözaltına alınmıştı. Botta yapılan aramalarda da çok sayıda silah ve patlayıcı madde ele geçirilmişti. Bot ile ele geçirilen mühimmatlarda yapılan incelemelerde, Fadik Adıyaman ve Şerif Turunç'un parmak izlerinin de tespit edildiği açıklandı.

        Geçtiğimiz şubat ayında Yunan Polisi'nin düzenlediği operasyonda 4 Türk vatandaşı gözaltına almıştı. Zanlılardan ikisinin Sabancı suikastı tetikçisi İsmail Akkol ile Hüseyin Fevzi Tekin olduğu ortaya çıkmıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa