Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'de 'Züğürt Ağa' operasyonu

        Düzgün KARADAŞ / ANKARA

        Yerel seçimlerde birçok yerde üyelerinin sayısından az oy alan CHP, Şener Şen'in "Züğürt Ağa" filmini aratmayan sonuçlar üzerine üyelik sistemine neşter vurma kararı aldı. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Bir yerde üye sayınız kadar oy alamıyorsanız orada bir sıkıntı var. Aktif-pasif üyelik sistemine geçeceğiz" dedi.

        'SEÇİMLERE KATILMAYACAKLAR'

        Alınan yeni önlemi Habertürk'e açıklayan Tekin, şunları söyledi: "Bir kere her şey sıfırlanacak. Aktif ve pasif üyelik sistemi hayat geçecek. Bu vesileyle kimin sağlıklı, kimin sağlıksız üye olduğu ortaya çıkacak. Aktif olan, aidatını ödeyen, mücadelenin içinde olan üye, seçme hakkına sahip olacak. Aidatını ödemeyen, pasif olanlar ise bu haktan mahrum kalacak. Pasif üyeler, parti organlarının seçimlerine katılamayacaklar. 1 lirayı bir siyasi partinin üyeleri mutlaka ödemeli."

        CHP'de üyelik sistemini değil, partinin az oy aldığı yerlerin de analizini yapacaklarını belirten Tekin "81 ilin tamamında bunlar tek tek ele alınacak" diye konuştu.

        Sadece 1 oy çıkmıştı

        ZÜĞÜRT Ağa filminde, ağanın partisine koca köyden sadece 1 oy çıkmıştı. Bu durum, 1 milyonun üzerinde üyesi bulunan CHP'de de gerçek olmuştu. 71 kayıtlı üyesinin bulunduğu Adıyaman Sincik'te CHP'nin adayına sadece 1 oy çıkmıştı.

        Yine 135 partiye kayıtlı üyesinin bulunduğu Kilis'in Musabeyli İlçesi'nde partinin adayına 5 oy, 179 kayıtlı üyenin bulunduğu Sivas'ın Hafik İlçesi'nde ise CHP'nin adayına 8 oy, 548 parti üyesinin bulunduğu Aksaray Gülağaç İlçesi'nde ise başkan adayına sadece 7 oy çıkmıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa