Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kemal Kılıçdaroğlu: İstifa etmiyorum, güçlenerek geliyoruz

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim sonuçları sonrası açıklama yaptı. Başbakan Erdoğan'ın balkon konuşmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "O konuşmada devlete meydan okudu.Açıkça demokrasiyi, hukuku, sosyal grupları tehdit etmeye başladı. Kimsin sen?" diyerek, "Başbakanlık koltuğunda oturan zat şunu unutmasın; CHP olduğu sürece bu ülkede hiçbir yurttaşı tehdit edemezsin" şeklinde konuştu.

        Hakkında çıkan, "İstifa edecek" yönündeki iddialara da yanıt veren Kılıçdaroğlu, "İstifa edecek biri varsa ülkeyi soyanlardır. Geçiniz bunları. Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu daha başlangıç. Güçlenerek geliyoruz" dedi.

        İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

        "KİMSİN SEN"

        Son birkaç seçimdir seçimin galibi olduğunu ilan eden kişi balkon konuşması yapar. Medyada da şöyle algı var. Çıkacak konuşma yapacak, her şey geride kaldı, barış için hep beraber mücadele edeceğiz. Başbakanlık koltuğunda oturan zat yine balkon konuşması yaptı. Açıkça demokrasiyi, hukuku, sosyal grupları tehdit etmeye başladı. Kimsin sen? Alışkın olmadığımız tarzda diktatöre uygun üslupla...Hiç karşılaşmadığımız olay. Bir diktatöre özgün üslupla Türkiye'yi dizayn etmeye çalışıyor. Başbakanlık koltuğunda oturan zat şunu unutmasın CHP olduğu sürece bu ülkede hiçbir yurttaşı tehdit edemezsin. Biz demokrasiyi sen tehdit edesin diye kurmadık. Cadı avı başlatacaksın sen. Hani sen demokrasiden söz ediyordun? Suçluyu kendin ilan edeceksin, kendi mahkemede yargılayacaksın sonra ülkede demokrasi var diyeceksin. Senin tehdidin sana söker bize sökmez. Muhalefeti dizayn etmeye kalkıyor. Kimsin sen? Demokrasinin 'd'sini dahi bilmiyorsun. Beyefendiye özgü muhalefet gerekiyor herhalde. Muhalefet sözcüğünü dahi bilmiyor bu kişi.

        Muhalefete tahammül etmiyor.Bizi dizayn edemezsin buna gücün yetmez. CHP'ye senin gücün hiç yetmez. Biz seçimlere girdik. Önce halkın büyük oranda katılımı bizim açımızdan mutluluk vericidir. Her oya saygımız var. Oyu kullanan yurttaşların tamamını kutluyorum ayrım yapmıyorum. Tek şey istemiştim sandığa giderken vicdanınızın sesini dinleyin demiştim.

        "BALKON KONUŞMASINDA DEVLETE MEYDAN OKUDU"

        Balkon konuşmasının başka özelliği daha vardır. Sıra sıra dizilmişler İstanbul'daki parayı sıfırlayanlar. Adı yolsuzluğa çıkmış insanlarla siz ülkeye umut veren konuşma yapamazsınız. Kuran-ı Kerim'e hakaret eden insanlar da oradaydı. Tek isteğim var. Büyükşehir belediye sistemi değiştikten sonra il sınırları alındıktan sonra değerlendirmenin daha farklı yapılması lazım.

        "İSTİFA ETMİYORUM, BU DAHA BAŞLANGIÇ"

        Balkon konuşmasında açıkça demokrasiye meydan okundu. Bütün onları yanına almış, ben devlete meydan okurum diyor. Ben istediğimi yaparım diyor. Sandıkla aklanacağını sanıyor. Sandıkta aklanılmaz. Gidip hukuk önünde hesap vereceksiniz. Bugün olmazsa yarın. Demokrasi benim kafamdaki gibi şekillenir dedi. Balkon konuşmasında helale de meydan okudu, biz haramdan yanayız diye. Dünyanın hiçbir ülkesinde diktatörler kazanamazlar. Ama onlar kazandıklarını düşünürler. Türkiye kazanmıştır. Süreç göreceksiniz farklı bir şekilde yürüyecektir. Bu mesajlar Türkiye'de her alanda baskının artacağını gösteriyor. Ama ona şunu söylemek isterim; bu daha başlangıç. Eğer önünde boyun eğecek adam arıyorsan balkon konuşmasında yanında duran adamlara bak. Biz boyun eğmeyiz.

        Benim istifa edeceğime yönelik yandaşlar haber yayıyorlar. İstifa edecek biri varsa ülkeyi soyanlardır. Geçiniz bunları. Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu daha başlangıç. Güçlenerek geliyoruz. Tamam istediğimiz oy oranına ulaşamadık. Ama ağır ağır, sindire sindire gideceğiz. Halka daha fazla gideceğiz, gerçekleri daha fazla anlatacağız.

        Bütün yurttaşlarıma söylüyorum. Bugünden itibaren Türkiye'de baskının daha fazla artacağını göreceksiniz. Biz yine halkın yanında olacağız, yine demokrasiyi savunacağız.

        "HATAY'A SEVİNDİM, ARTVİN'E ÜZÜLDÜM"

        Biz metropollerde oylarımızı artırdık. Bu bir gerçek. Ama daha başarılı olabilirdik. Halkı suçlayamayız. Dönüp kendimize bakmamız gerekiyor. Oturup bunları değerlendireceğiz.

        En sevindiğim sonuç, Hatay'ı kazanmamız oldu. Hatay'a barış gelecek, Türkiye'ye barış gelecek. En üzüldüğüm de Artvin oldu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa