Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Haklarında arama kararı bulunan 65 kişi sandık başında yakalandı

        Aydın'da 30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında oy kullanma işlemleri sorunsuz olarak tamamlandı. Haklarında çeşitli suçlardan yakalama kararı bulunan 65 kişi, oy kullandıktan sonra gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

        Aydın'da sabah saat 08.00 itibariyle başlayan oy kullanma işlemleri saat 17.00 itibariyle sorunsuz olarak tamamlandı. Seçimlere ilk kez 'Büyükşehir' olarak giren Aydın'da il genelinde 1 büyükşehir, 17 ilçe ve bu ilçelere bağlı mahallelerde kurulacak toplam 2 bin 758 sandıkta 753 bin 619 seçmen oy kullandı. Efeler ilçesinde kurulan 657 sandıkta 192 bin 182 seçmen siyasi tercihini yaparken; seçimlerin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için sandık başlarında 930 polis memuru görev yaptı.

        Haklarında yakalama emri çıkartılan ve bugüne kadarda bulunamayan zanlıların yakalanması için çalışma başlan Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, haklarında arama kararı bulunan kişilerin listelerine göre seçim merkezlerinde önlem aldı. Okullara oy kullanmak için gelen zanlılar, sandık görevlilerince tespit edilerek polis ekiplerine bildirildi.

        Oy kullanma işleminin başladığı sabah saatlerinden itibaren geçen 5 yıllık dönemde haklarında arama kararı çıkartılan 65 kişi, oy kullandıkları merkezlerde polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Cezaevi firarisi olarak aranan Ö.Y. ve M.Z. isimli hükümlülerinde aralarında bulunduğu 65 kişi, doktor raporlarının ardından Aydın Adliyesi'ne sevk edildi.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa