AFfedilemez!
Afla çıktı, 2 kişiyi daha öldürdü
Zafer SAMANCI / KONYA (AHT)
İzmir’de 1984 yılında birlikte yaşadığı kadını öldüren ve iki parçaya ayırdığı cesedini valizlere koyup otobüslerle iki ayrı kente yollayan ‘İzmir canavarı’ lakaplı Durmuş Selek’in, Konya’da 2 arkadaşını öldürüp gömdüğü ortaya çıktı
Konya’da 46 yaşındaki İsmail Bilgiç 27 Ocak’ta, Haydar Balcı (64) ise 30 Ocak’ta aniden ortadan kayboldu. Kayıp başvurusu üzerine harekete geçen polis ekipleri, 100 kişi ile görüştü ve Bilgiç’in en son Akyokuş yakınlarındaki bir restoranda Durmuş Selek ile birlikte olduğu öğrenildi. Polis suç kaydını incelediği Durmuş Selek’in (58), 1984 yılında birlikte yaşadığı bir çocuğunun da annesi olan kadını İzmir’de öldürdüğü, cesedini ikiye bölüp valizlere koyduğu ve otobüslerle Ankara ve Konya’ya gönderdiği, tutuklanıp 28 yıl hapis cezasına çarptırıldığı ve 2000 yılında aftan yararlanıp serbest kaldığını belirledi.
SUÇU BİRBİRLERİNE ATTILAR
Polis çalışmalarını sürdürürken, kayıp Balcı’nın otomobili de 11 Şubat’ta içerisinde cep telefonu ile birlikte terk edilmiş halde bulundu. Otomobili en son 35 yaşındaki Ali K.’nın kullandığı tespit edildi. Soruşturmayı derinleştiren dedektifler, Durmuş Selek ve Ali K. ile kaybolan Haydar Balcı ve İsmail Bilgiç’in arkadaş olduğu bilgisine ulaştı. Selek ve Ali K., polise olayla ilgili bilgileri olmadığını söyledi. Cumartesi gecesi ise Akyokuş mevkiinde ağaçların altında bir ceset görüldüğü ihbarı üzerine bölgede arama yapan polis, İsmail Bilgiç’in bir kısmı gömülmüş cesedini buldu. Bölgede minibüsü bulunan Durmuş Selek evinde, Ali K. (35) ise bir bağevinde yakalandı. Zanlıların ifadesi üzerine Haydar Balcı’nın cesedi de Madenli Köyü yakınında bulundu. Cinayet Büro Amirliği’nde ifadeleri alınan Durmuş Selek ve Ali K. adliyeye sevk edildi.