Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Rejim, sizin sayenizde ayakta"

        Ankara’yı karıştıran yemeğin tek konusunun “futbol” olmadığı ortaya çıktı. Konuklar, yemek sırasında, Sezer’e “Anayasa Mahkemesi’ne isabetli atamalar yapmışsınız. Rejim sizin sayenizde ayakta” dediler

        Washington eski Büyükelçisi ve Avrasya Stratejik Araştırmalar Vakfı (ASAM) Başkanı Faruk Loloğlu’nun 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer çifti onuruna verdiği yemek davetindeki isimler Ankara kulislerini hareketlendirdi. Yemeğe, Yargıtay Onursal Başkanı Sabih Kanadoğlu ve eşi Bilge Kanadoğlu, İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker, Ankara Üniversitesi Rektörü Nusret Aras, Hacettepe Üniversitesi eski Rektörü Tunçalp Özgen ve eşi ile Dışişleri eski Bakanı Hikmet Çetin katıldı. Yeni bir siyasi oluşum mu gündeme geliyor, sorusu ortaya atıldı.

        TÜRBAN KARARI

        Yemekte, siyaset ve futbol konuşuldu. “Salata, balık, pirzola, rakı, şarap, çikolatalı dondurma servis edildi. Anayasa Mahkemesi’nin türban kararının da konuşulduğu yemekte, Kanadoğlu’nun, hükümetin yargı kararına karşı tutumunu eleştirdiği öğrenildi. Kanadoğlu’nun, Anayasa’nın değiştirilemez maddelerine yönelik bir teklifin de şekil denetimi içinde yer aldığını söylediği belirtildi. Konukların Sezer’e “Anayasa Mahkemesi üyelerini atarken çok isabetli seçim yapmışsınız. Rejim sizin sayenizde ayakta” mesajını vererek, teşekkür ettiği öğrenildi.

        ATATÜRK FENERLİ Mİ?

        Konuklar arasında Atatürk’ün tuttuğu takım da esprili sataşmalar oldu. Ateşli Fenerbahçe taraftarı olan Kanadoğlu ve Tunçalp Özgen Atatürk’ün Fenerbahçeli olduğunu öne sürerken, Hikmet Çetin resmi belgelere göre Beşiktaşlı olduğunu söyledi. Çetin, “Atatürk, Fenerbahçe’nin önünden geçti diye Fenerbahçeli yapıyorsunuz” diye takıldı.

        --------------------------------------------------------------------------------

        Yeni bir siyasi oluşum mu?

        DAVETLİLERDEN eski Hacettepe Üniversitesi Rektörü Tunçalp Özgen, AKŞAM’a yemeğe yönelik spekülasyonların doğru olmadığını açıkladı. Kanadoğlu ile ilk kez tanıştığını kaydeden Özgen, “Öküzün altında buzağı aranıyor. Sayın Sezer ya da ben böyle bir siyasi oluşumun içine girer miyiz” dedi.

        AKŞAM

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa