Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Meclis Başkanı AKP'nin güdümünde"

        Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, AK Parti Grubunun, TBMM Genel Kurulunda, muhalefet milletvekillerini konuşturmamak için her türlü baskıyı yaptığını ileri sürerek, "Her an için Genel Kurulda çok büyük olaylar olması muhtemel" dedi.

        Parlamentoda basın toplantısı düzenleyen Genç, Anayasa Mahkemesinin verdiği kararla ilgili Meclis Başkanı Köksal Toptan’ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden sonra basın toplantısı yapmasını eleştirdi.

        "Meclis Başkanı’nın böyle bir basın toplantısı yapmaya hakkı da, yetkisi de yok" diyen Genç, Toptan’ın tarafsız olması gerekirken AK Parti’nin güdümüne girdiğini savundu. Gerekçeli karar beklenmeden Anayasa Mahkemesine yapılan saldırıları kınadığını belirten Genç, Genel Kurulda yaşanan gerginliklere değindi. "AK Parti’nin saldırgan bir grup haline geldiğini" ileri süren Genç, şu görüşleri dile getirdi: "Genel Kurulda kürsüde, 1 cümle hatibin ağzından çıkıyorsa, 10 cümle AKP’li milletvekilleri laf atıyor. 1-2 gündür, Meclisi çalıştırmaz hale getirdiler. Milletvekillerini konuşturmamak için her türlü baskıyı yapıyorlar. Her an için Genel Kurulda, çok büyük olaylar olması muhtemel. Gerçekten ciddi kuşku duyuyorum. Aşağıda çıkıp da düşüncelerimizi söyleme konusunda kürsüye yapılan baskıyı hissediyoruz. Meclis Başkanı da bu kadar yanlı olursa, AKP’nin sözcüsü olursa, Genel Kurulda düşüncelerimizi özgürce söylememiz çok zorlaşır. Tüm partilerin aşağı yukarı ittifakıyla seçildi. Kendisini tarafsız görev yapmaya davet ediyorum."

        Meclisin, temmuz ayında da çalıştırılmasını akla ve mantığa sığdıramadığını ifade eden Kamer Genç, bu kararla Anayasa Mahkemesinin baskı altında tutulmaya çalışıldığını öne sürdü.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa