Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem BBP kurultaya hazırlanıyor

        Büyük Birlik Partisi (BBP), 7. olağan kurultayının sonbaharda yapılması bekleniyor. Genel Sekreter Yalçın Topçu, önümüzdeki günlerde yapılacak divan toplantısında, kurultay kararının netleşeceğini ve tarihinin teşkilatlara bir genelge ile bildirileceğini açıkladı. BBP MKYK toplantısı, Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu başkanlığında yapıldı. Yazıcıoğlu'nun Bolu'da geçirdiği trafik kazası nedeniyle daha sonra katıldığı toplantı, yaklaşık 6 saat sürdü.

        Toplantıda kurultay takviminin belirlenmesi için divan yetkili kılınarak, sürecin Ekim ayında tamamlanması görüşüldü. Kurultay sürecine ilişkin Genel Sekreter Yalçın Topçu, önümüzdeki günlerde yapılacak divan toplantısında karar alınıp, parti teşkilatlarına bir genelge gönderecek. Bu süre içinde önce ilçe, sonra il kongreleri tamamlanacak. Bu kongrelerde kurultay delegeleri de belirlenecek.

        "Sonbaharda yapacağımız kurultayla ilgili hazırlıklarımıza devam ediyoruz" diyen Topçu, Genel Başkan Yazıcıoğlu'nun partilerinde Divan, MKYK, MDK ve YIK'te geçmişte görev almış arkadaşlarıyla görüşeceğini kaydetti.

        BBP'DEN GENİŞLETİLMİŞ İL DİVANLARI

        Yazıcıoğlu, BBP Divan Üyeleri ile birlikte illeri tek tek ziyaret ediyor ve geniş katılımlı istişare toplantıları gerçekleştiriyor. Daha sonra il başkanlarını Ankara'ya davet eden Yazıcıoğlu, özel görüşmeler yapıyor ve seçim için hazırladığı yol haritasını il başkanlarının önlerine koyuyor.

        Yazıcıoğlu, görüşmelerde BBP Genel Sekreteri Yalçın topçu ile birlikte özellikle BBP Analiz Çalışma Grubu tarafından oluşturulan Güvenlik-Özgürlük-Refah (GÖR) projesini anlatıyor. Yazıcıoğlu, bu çerçevede, TBMM'de Kayseri ve Kırıkkale il başkanlarından sonra Çorum, Çankırı ve Yozgat il başkanları ile biraraya geldi ve Genel Sekreter Yalçın Topçu ile birlikte brifing verdi. Yazıcıoğlu ve Topçu, BBP'nin seçim stratejisi ve ekonomik, sosyal çözüm önerilerini anlatıp her üç ilin yol haritasını sundu.

        Toplantıda, BBP Genel Başkan Yardımcıları Remzi Çayır ve Hakkı Öznur, Çankırı İl Başkanı Ahmet Yılmaz ve Seyit Keloğlanoğlu, Faruk Güngör, Muammer Demirel, Fahri Ulu, Yozgat İl Başkanı Özkan Karataş, Ersagun Erbaş, Çorum İl Başkanı Kerim Ahmet Küçüker ve Nihat Argut, Oktay Kılıç, Suat Atmaca hazır bulundular.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa