Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Profesyonel askere kadro güvencesi

        SAĞLIK HİZMETİ KOLAYLIĞI

        TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edilen, profesyonel askerlere kadro güvencesi getiren yasa değişikliği bu hafta içinde TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek yasallaşacak. Yasa değişikliği sadece profesyonel askerlere kadro güvencesi getirmiyor, herhangi bir kaza anında uzman erbaşların sözleşmesinin feshedilmesini de önlüyor. Buna göre, komando ve yüzer birliklerde görevli uzman erbaşlar herhangi bir kaza durumunda sözleşme feshi yerine, "kuvvet" ve "sınıf" değişikliği yapabilecekler.

        Böylece bölücü örgütle mücadele sırasında kaza geçiren profesyonel askerlerin sözleşmeleri feshedilmeyecek, kadrosu farklı sınıflara kaydırılacak. Profesyonel askerlere yönelik bir diğer kolaylık ise sağlık hizmetleri alanında yapılacak. Mevcut uygulamada muayene ve tedavileri sadece askeri hastanelerde yapılan uzman erbaş ve aileleri, yasal değişikliğin ardından tüm kamu sağlık kuruluşlarından ücretsiz yararlanabilecek. Sözleşmesi sağlık nedeniyle sona eren uzman erbaşlar, maluliyet kararı beklemeden sağlık yardımından da yararlanacak.

        SINAVSIZ İŞ İMKANI

        Şu anda sayıları 33 bini bulan ancak yeni alımlarla sayıları 60 bine ulaşacak ve terörle mücadele için komando olarak alınan uzman erbaşlara görevlerinden ayrıldıktan sonra da kolaylık sağlanacak. Terör örgütüne karşı savaşan profesyonel askerlere, devletin başka kurumlarında sivil olarak, sınavsız görev yapma imkanı tanınacak. Böylece profesyonel askerlik teşvik edilmiş olacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa