Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gaziantep'te hain saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

        Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gaziantep'teki hain saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

        Atalay, şunları söyledi:

        12 yaşında bir kız çocuğu yaşamını kaybetti. Hastanede yatan 4'ü ağır 17 yaralı var. Toplamda isse 69 yaralı var. Bu kişilere gerekli müdahaleler yapıldı. Yoğun bakımdaki 4 kişi ile ilgili doktorlarımızdan bilgi aldık. Hayati tehlike ileri seviyede görülmüyor.Kaybettiklerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bayramın 2. günü bir patlama meydana geliyor. Patlamanın olduğu yerde Şehitkamil Polis Merkezi var ve asıl hedef de orası ama otobüslerle bayram ziyaretine giden vatandaşlar da patlamadan etkileniyor.

        "Başbakanımız yakından takip ediyor"

        1,5 yaşında 4 yaşında 11 yaşında 12 yaşında 4 tane çocuk var. Terörün zerre kadar insani öz taşımayan bu eylemleri anlaşılsın diye bu ayrıntıları veriyorum. Uzaktan getirdikleri bombalarla bu bayram gübü kadınlara, çocuklara zarar veriyorlar. Başbakanımız olayı duyduğu andan itibaren çok yakından takip ediyor ve birlikte karar veriyoruz. Yapılması gerekenler yapılıyor. Güvenlik birimlerimiz çok ciddi ve titiz çalışmalarını sürdürüyor.

        "9 vatandaşımızın cenazesi bugün kaldırılmayacak"

        Bir çalıntı araç ve bu aracın içerisinde patlayıcı var. Bir çekici ile Gaziantep'e dün getiriliyor ve patlamadan 4 dakika önce çekiciden indiriyorlar. Olayın çözülmesi ile ilgili hızlı bir şekilde yol alınıyor. Sağlık İl Müdürülüğümüz, doktorlarımız yaralılarımız iyileştirmek için tüm imkanlarıyla çalışıyorlar. Otopsiler yapılırken, 9 vatandaşımız cenazesinin bugün kaldırılmayacak. Başbakanımız yarın kaldırılacak cenazeler için burada olacak. Büyüyen güçlenen bir Türkiye var ve bundan rahatsız olanlar da var.

        "Biz hepimiz buradayız iktidarıyla, muhalefetiyle"

        Terörün en fazla istediği vatandaşa korku ve endişe vermek. Çok duyarlı olan Gaziantepli vatandaşlarımızı ve tüm vatandaşlarımızı itidalli olmaya davet ediyorum. Bu araç 2 hafta önce kayboldu ve bulunamadı gibi spekülatif söylentilere değer vermeyelim. Elimizde tüm bilgiler var ve bunları paylaşmaya devam edeceğiz. Gaziantep teröre hiçbir zaman prim vermemiş bir kent. Vatandaşlarımız hem üzüntülerini hem tepkilerini ortaya koyacaklar ama bu kardeşliğimizi bütünlüğümüze zarar vermesin. Biz hepimiz buradayız, iktidarıyla, muhalefetiyle... büyük bir devletin yürüteceği bütün çalışmaları yürütüyoruz. Hayatını gencecik yaşta kaybeden vatandaşlarımız için acımız büyük. Onlar için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

        "Kurumlar arasında uyumlu bir çalışma var"

        Devletin bütün kurumları arasında hiçbir zaman olmadığı kadar bir bütünlük ve uyum ve çalışmalar bu çerçevede devam ediyor. Olayı aydınlatma yolunda çok hızlı çalışmalar devam ediyor. Gözaltı olarak değil ama çekicinin şoföründen bilgi alınıyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa