Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Belediye basan ülkücülere beraat gibi karar

        Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

        MHP eski İl Başkanı Ahmet Erdoğan'ın belediyeden kovulduğu iddiasıyla Adana Büyükşehir Belediyesi'ni 21 Aralık 2010'da basıp, "MHP İl Başkanı'nı kovmuşsunuz. Biz ülkü ocakları olaya el koyuyoruz. Bundan sonra bizim haberimiz olmadan hiçkimse hiçbir işlem yapamaz" diyerek Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Gündoğdu ile birlikte 5 kişiyi yaraladıkları iddia edilen tutuksuz sanıklar, 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. ?Kamu görevlisini kasten yaralama, kamu malına zarar vermek, kasten yaralama, suça azmettirme, kamu görevlisine sövme' suçlarından yargılanan ve haklarında 3 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası istenen sanıklardan Adana Merkez Ülkü Ocakları 2. Başkanı Gökhan Tupa, asıl saldırıya kendilerinin uğradığını söyledi. Tupa, "Orada çalışanlar bize saldırdı. Kenan Gündoğdu'nun odasına girenler kendi çalışanlarıdır. Bize fiili saldırınca o zaman ortalık karıştı. Bilerek belediyenin malına zarar vermedim" diyerek beraatını istedi.

        "OCAĞINIZA DA BAŞKANINIZA DA..."

        Ülkü ocakları üyesi İsa Özbek de, büfe yeri almak için Büyükşehir Belediyesi'ne gittiğini belirterek, "Diğer arkadaşlar da oradaydı. Hep birlikte Kenan beyin odasına girdik. Herkes kim olduklarını tanıttı. Odaya girdiğimizde Kenan bey sinirliydi. Belki bize karşı değildi, ancak halinde sinirli olduğu belliydi. Gürhan ?ben ocak başkanıyım' deyince o da, ?Ocağınıza da başkanınıza' diyerek küfür etti, kül tablasını fırlattı. Sonra içeri adamları girdi, arbede oldu. Ben kendimi dışarı attım, kimseye zarar vermedim" dedi.

        Diğer sanıklar Seyhan Ülkü Ocakları Başkanı Gencay Çelik, Yüreğir Ülkü Ocakları Başkanı Gürhan Kütük, ülkü ocakları üyeleri Umut Kapucugil, Oğuz Memiş, Sercan Üzelmeriç, Mustafa Oflaz, Serhat Eroğlu, İbrahim Karaoğlu ile baskını azmettirdiği öne sürülen ve olaydan sonra görevinden istifa eden MHP Adana eski İl Başkanı Ahmet Erdoğan ve müşteki sanık konumunda bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Gündoğdu suçlamayı kabul etmeyerek beraatlerini istedi.

        PARA VE HAPİS CEZALARI ERTELENDİ

        Hakim, sanıklar Özbek, Oflaz, Tupa, Memiş, Kapucugil ve Üzelmeriç'i 4 kişiyi darp etmekten 3'er bin liradan toplam 12'şer bin lira, Çelik 3 bin lira para, 1 yıl 12 gün hapis, Kütük 3 bin lira para, Kenan Gündoğdu bin 500 lira para, Eroğlu ve Karaoğlu ise 3'er bin lira para ve 1'er yıl 5'er ay 15'er gün hapis cezasına mahkum edildi. Hakim, hükmün açıklanmasını geri bıraktı. 5 yıl boyunca başka suç işlemeleri halinde sanıklar bu cezalarını da çekecekler. MHP Adana eski il Başkanı Erdoğan ise delil yetersizliğinden beraat etti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa