Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Bir tek Kibariye kaldı!"

        Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm kurumlarla kavgalı olduğunu belirterek, "Başbakan'ı seven bir şarkıcı Kibariye kaldı." dedi.

        Partisinin Adana'da yapılan Genişletilmiş Bölge Toplantısı'nda konuşan Cindoruk, Türkiye'de yaşanan sıkıntının AK Parti'li Hükümet ve Başbakan kaynaklı olduğunu öne sürdü. Başbakan'ın tüm kurumlarla tartışmalı olduğunu, yönetim şeklini Başbakanlık rejimi olarak gördüğünü bildiren Cindoruk, "Bir Başbakan var, herkesle dövüşüyor, orduyla, yargıyla, muhalefetle, bilim kurumlarıyla, basınla dövüşüyor. Kendini sayıp seven bir Kibariye kaldı. Kibariye geçen 'Sevgili Başbakanım sen ne güzel adamsın' dedi. Martılar da çok güzeldir ama seslerini hiç duydunuz mu? Çığlık çığlığa ötüyorlar. Başbakan da martılar gibi. Hem Başbakan, hem Cumhurbaşkanı, hem Meclis Başkanı, hem de yeteneksiz." diye konuştu.

        "ANAYASA'YI MECLİS DEĞİŞTİRİR"

        Anayasa'nın meclis tarafından değiştirilmesi gerektiğini, hükümetin bunu talep etmesinin yanlış olduğunu dile getiren Cindoruk, "Anayasa yapma görevi Meclis'indir. Bu görevi, Hükümet neden üstüne alıyor. Hükümet teklifine gerek yok. Meclis Başkanı bütün partileri toplar, müzakere yapar oradan çıkan sonuca göre değerlendirilir. Hükümet Anayasa teklif ederse, orada siyasi amaç ve menfaat aranır. Hükümet'in tutumu yüzünden yargıda ikiye bölünüyor, mahkemelerden iki yönlü kararlar çıkıyor." ifadelerini kullandı.

        Gaziantep'in eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve eski CHP'li Celal Doğan da, salonda yer aldı. Cindoruk'un ardından salona giren Doğan, DP'lilerin yoğun alkışıyla karşılandı.

        Cihan

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa