Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son Dakika! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (6 Haziran 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 6 Haziran 2017 Salı günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ TÜRKİYE ŞUBESİ YÖNETİCİSİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, aralarında Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi kurucu ve yöneticilerinden Avukat Taner Kılıçın da bulunduğu 18 avukat gözaltına alındı.

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca 23 avukat hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

        İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan operasyon kapsamında, FETÖnün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı tespit edilen Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi kurucu ve yöneticilerden Kılıçın da aralarında bulunduğu 18 avukat gözaltına alındı. (AA)

        ORDU MERKEZLİ 3 İLDEKİ OPERASYONLARDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Ordu merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 32 şüpheliden 1'i tutuklandı.

        Ordu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla, 1 Haziran'da Ordu, Giresun ve Samsun'da gözaltına alınan 32 şüpheliden 11'i emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

        Sorguları devam eden 21 şüpheli ise Ordu Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Ordu Adliyesine sevk edildi.

        Mahkemeye çıkarılan 21 şüpheliden 1'i tutuklanırken, 20'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Öte yandan aynı operasyon kapsamında 15 kişinin daha arandığı öğrenildi. (AA)

        RİZE'DE 10 KİŞİ TUTUKLANDI

        Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında "ByLock" kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 40 kişiden, 10u tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Rize Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında özel sektör çalışanı, esnaf ve memurlardan oluşan 40 kişi gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 40 şüpheliden 22si savcılıkça serbest bırakılırken, 16 kişi tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi.

        Zanlılardan, B.I, S.D, M.K, E.Ş, Z.K, F.Y, N.L, H.D, İ.Ç ve Y.Ç tutuklanırken, 6 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Öte yandan, diğer iki kişinin Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor. (AA)

        GAZİANTEP'TE 1 İŞ ADAMI TUTUKLANDI

        Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) finans sağladığı iddiasıyla gözaltına alınan 4 iş adamından biri çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri işadamları Salih K, Hayri Y, Mahmut K. ve Mustafa Kalenderi gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Kalender, 4. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı, 3 şüpheli ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. (AA)

        ESKİŞEHİR'DE 4 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ TUTUKLANDI

        Eskişehir merkezli Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında yakalanarak gözaltına alınan ve aralarında Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nden mezun olan veya halen okuyanların da bulunduğu 6 kişiden 4'ü tutuklandı.

        Eskişehir merkezli Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında 3 ilde operasyon düzenlenmişti. Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nden mezun olup değişik yerlerdeki sivil havacılık alanlarında görev yapanlar ile halen öğrenci olan kişilere yönelik düzenlenen operasyon, Eskişehir, İstanbul ve Gümüşhane illerini kapsamıştı. Yakalanarak gözaltına alınan 6 kişiden Fuat G., Servet K., Mustafa Y., İsmail Y. ve Çağlar G.'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 4'ü tutuklanırken, Çağlar G. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

        Öte yandan operasyon kapsamında yakalanan diğer bir kişinin ise emniyetteki işlemlerinin ardından bırakıldığı öğrenildi. (İHA)

        ISPARTA'DA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Isparta'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik devam eden soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan 6 kişiden 5i tutuklandı.

        Isparta'da FETÖ/PDYye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, meslekten ihraç edilen 6 öğretmeni gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 5i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Bir zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        İZMİR'DE 11 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

        İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 11 zanlı daha gözaltına alındı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDYnin eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Dokuz Eylül Üniversitesine (DEÜ) yönelik operasyon düzenledi.

        Ekipler, hakkında yakalama kararı bulunan 11 kişiyi gözaltına aldı. Bu zanlıların, halen üniversitede görevli oldukları belirtildi.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, İzmir Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca DEÜye yönelik yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 20 Mayısta düzenlenen eş zamanlı operasyonda, hakkında yakalama kararı çıkartılan 38 kişiden 28i gözaltına alınmıştı. (AA)

        "BYLOCK" KULLANICISI ESKİ KOMİSERE FETÖ'DEN 6 YIL 3 AY HAPİS

        Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi ve "ByLock" kullanıcısı olduğu öne sürülen eski komiser Aydın Erbaş, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, eski komiser olan tutuklu sanık Aydın Erbaş ile avukatı Özkan Erduman katıldı.

        Mahkeme heyetince savunması alınan Erbaş, hakkındaki suçlamaları reddetti.

        Erbaş, 11 aydır tutuklu olduğunu ifade ederek, "Suçsuzum. Çocuklarıma üzülüyorum. İtibarımın iade edilmesini istiyorum." dedi.

        Esas hakkındaki son görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı ise Erbaş'ın örgütün gizli haberleşmede kullandığı "ByLock" programı kullandığını belirterek, dosyadaki bilgi ve belgeler dikkate alındığında sanığın suçunun sabit olduğunu, bu nedenle "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

        Mütalaya karşı diyeceği sorulan sanık avukatı Erduman ise müvekkilinin "Bylock" kullanıcısı olduğuna dair somut tespit yapılmadığını belirterek, "Müvekkilimin telefonu henüz incelenmemiştir ve kendisi emniyet mensubudur. 15 Temmuz'da ölseydi şehit sayılacaktı. Müvekkilimin beraatını ve tahliyesini talep ediyorum." dedi.

        Erbaş, son sözünün sorulması üzerine "Söyleyecek bir şeyim yoktur." cevabını verdi.

        Kararını açıklayan mahkeme heyeti ise Erbaş'a "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. (AA)

        SÖZDE BATMAN SIKIYÖNETİM KOMUTANI HAKİM KARŞISINDA

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde, Batman'a sıkıyönetim komutanı olarak atanan eski Jandarma Teknik ve Yardımcı Sınıflar Eğitim Merkezi Komutanı albay Şenol Yeloğlu'nun yargılanmasına başlandı.

        Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Yeloğlu ile avukatı katıldı. Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan Yeloğlu, kendi eylem ve iştiraki dışında oluşturulan bir listede adının bulunmasından dolayı suçlanmasının hukuki olmadığını söyledi.

        Listedeki görevlendirmeyi kabul etmediğini dile getiren Yeloğlu, "15 Temmuz günü izindeydim. Kalkışmayı televizyondan öğrendim ve komutanı olduğum birliğe geldim. Mesai arkadaşlarımla gelişmeleri televizyondan takip ettik. Saat 23.00'de Batman'da görevli bir binbaşının aramasıyla sıkıyönetim komutanı olarak atandığımı öğrendim." dedi.

        Kendisini telefonla arayan binbaşıya Batman'a gelmeyeceğini söylediğini belirten Yeloğlu, "Ben Ankara'da görevliyim. Batman'a gitmem bir günümü alır. Darbeciler eski görev yerim Siirt'te bulunduğumu düşünerek bu görevlendirmeyi yapmışlar. FETÖ'nün mensuplarını nasıl takip ettiği biliniyor. Benim bir yıl önce Siirt'ten Ankara'ya geldiğimi bilmemeleri, bu örgütle hiçbir irtibatımın olmadığını da gösteriyor." diye konuştu. Suçsuz olduğunu öne süren Yeloğlu, beraat ve tahliye talep etti.

        Savunmanın ardından Yeloğlu'nun tanıklarını dinleyen mahkeme heyeti, daha sonra ara kararını açıkladı. Sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden heyet, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.(AA)

        ADIYAMAN'DA 14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Adıyaman'da, Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.

        Adıyaman'da polis ekiplerince düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda aralarında görevlerinden ihraç edilen eski öğretmenlerin de bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 14 şüpheli sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. (DHA)

        ORDU'DAKİ FETÖ DAVASI

        Ordu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında 8'i tutuklu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada sanıklar ile yakınları ve avukatları hazır bulundu.

        Tutuksuz yargılanan Ş.Ö, savunmasında, hakkındaki tanık beyanlarını kabul etmedi.

        Polislerle ilgilendiği ve örgütün sohbetlerine katıldığı iddiasını reddeden sanık, "Müftülüğün her hafta düzenlediği tefsir sohbetlerine katılırdım. Bunu bir cemaat sohbeti sanmış olabilirler." dedi.

        Öğretmenlikten ihraç edilen tutuklu E.Ş ise örgütün gizli haberleşme programı "ByLock"u kullanmadığını öne sürdü.

        Tutuklu H.A ile tutuksuz N.D de haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini istedi.

        Polisken ihraç olan M.G ise yaklaşık 10 aydır tutuklu bulunduğunu ve suçlamanın kendisine ağır geldiğini söyledi.

        Tutuklu sanık E.A da öğretmenlik mesleğinden ihraç edildiğini belirterek, terör örgütü üyesi olmadığını savundu.

        Sanık, Aktif-Sen üyeliğinden çocuğunun askeri sınavlara girecek olması nedeniyle ayrıldığı yönündeki beyana ilişkin, "Bu sendikaya üyeydim ancak sonrasında kendi gönül rızamla ayrıldım. Çocuğum askeri liseye gitti, kapatılınca Fatsa'ya döndü. Sendika üyeliğinden ayrılmam bununla ilgili değildir." diye konuştu.

        Meslekten ihraç edilen eski öğretmen tutuklu E.D de duruşmaya Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tanık ifadelerinin çelişkili olduğunu öne süren sanık, beraatini talep etti.

        SEGBİS İle salona bağlanan tutulu sanık B.Ç de önceki savunmalara iştirak ettiğini dile getirdi.

        Tutuklu sanıklardan S.Ç ile A.T ve tutuksuz yargılanan H.T, haklarındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

        Mahkeme heyeti, sanıkların bulundukları halin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. (AA)

        SAMSUN'DA FETÖ DAVASI

        Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan ve görevlerinden açığa alınan 4'ü tutuklu 6 sanığın yargılanmasına başlandı.

        Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlamalarıyla tutuklu yargılanan Fatma S. ve tutuksuz sanık Büşra U. ile avukatları geldi. Tutuklu sanıklar Fatih U, Sacit Ö. Eren Ahmet D. ile tutuksuz sanık N.G. ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) duruşmaya katıldı.

        Fatih U, duruşmada, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini, örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock"u Apple Store'den indirdiğini söyledi.

        Programı telefonuna 2014 yılında yüklediğini belirten Fatih U, "ByLock'ta daha önceden Gazi Devlet Hastanesinde sağlık memuru B.A. vardı. 17/25 Aralık'tan sonra kendisiyle ilişkimi kesmeye başladım. B.A'dan başka kimse yoktu. ByLock'ta güncel köşe yazıları, yasaklanan Türkçe olimpiyatlarının Almanya'da yapılacağı, ayetler ve cuma mesajları vardı. Program kullanıcı adı veriyor. Programda, iki taraf birbirini eklediğinde görüşebiliyordu. Daha sonra istediğinizde şifre verilebiliyordu." ifadelerini kullandı.

        Sanık Eren Ahmet D. da Şırnak'ın Cizre ilçesinde polis memuru olarak görev yaparken 21 Şubat'ta Samsun'a izne geldiğini, burada babasının gözaltına alındığını öğrendiğini anlattı.

        Babasının üzerine 3 hat bulunduğunu, bunlardan birini kendisinin kullandığını dile getiren Eren Ahmet D, "Bu telefonda ByLock tespit edilmiş. 25 Şubat'ta Samsun Emniyet Müdürlüğüne teslim oldum. Namusum ve şerefim üzerine ByLock'u yüklemedim, kullanmadım. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

        Sacit Ö. de örgütle ilgisi bulunmadığını belirterek beraatını talep etti.

        Diğer sanıklar da savunmalarında haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

        Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına karar vererek duruşmayı erteledi. (AA)

        DENİZLİ'DE ÖRGÜTÜN FİNANS KAYNAKLARINA YÖNELİK OPERASYONDA 5 İŞ ADAMI GÖZALTINA ALINDI

        Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 5 iş adamı gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'nin il yapılanması ve finans kaynaklarına yönelik soruşturması kapsamında Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele Şubesi ekiplerince 5 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda 5 iş adamı gözaltına alındı.

        İkamet ve iş yerlerinde yapılan aramanın ardından zanlılar, emniyete götürüldü. (AA)

        İSTANBUL'DA FETÖ'NÜN "EĞİTİM YAPILANMASI"NA YÖNELİK OPERASYON

        İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "eğitim yapılanması"na yönelik operasyonda, hakkında gözaltı kararı çıkarılan 100 kişiden 73 kişi yakalandı.

        Edinilen bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, örgütün "eğitim yapılanması"nda yer aldıkları ve şifreli mesajlaşma programı "ByLock"u kullandıkları gerekçesiyle meslekten ihraç edilen 100 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan operasyonda, aralarında eski okul müdürleri, müdür yardımcıları ve öğretmenlerin de bulunduğu 29'u kadın 73 şüpheli gözaltına alındı.

        Diğer zanlılardan 2'sinin önceki soruşturmalardan tutuklu bulunduğu, 25'inin ise aranmasının devam ettiği öğrenildi. (AA)

        KÜTAHYA'DA "BYLOCK" KULLANDIKLARI BELİRLENEN 4 KİŞİ YAKALANDI

        Kütahya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, "ByLock" kullandıkları belirlenen ikisi kadın 4 kişi gözaltına alındı.

        Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, İl Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince kent merkezinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, örgüt üyesi oldukları iddia edilen ve "ByLock" kullandıkları belirlenen iş adamı A.U.S. ile F.K, A.P. ve A.İ, gözaltına alındı.

        Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi. (AA)

        OSMANİYE MERKEZLİ 5 İLDE FETÖ OPERASYONU

        Osmaniye merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 24 şüpheliden 12'si tutuklandı, diğerleri, 8'i adli kontrol şartıyla olmak üzere serbest bırakıldı.

        Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında örgütün şifreli mesajlaşma programı ByLock'u kullandığı iddia edilen kişilere yönelik Osmaniye, Isparta, Burdur, Kırıkkale ve Kütahya'da 30 Mayıs'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 24 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan 12'si tutuklandı, diğerleri, 8'i adli kontrol şartıyla olmak üzere serbest bırakıldı. (AA)

        FETÖ'NÜN İSTANBUL'DAKİ CEZAEVİ YAPILANMASI DAVASI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) İstanbul'daki cezaevi yapılanmasına ilişkin haklarında dava açılan ve aralarında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullananların da bulunduğu 46'sı tutuklu 51 sanığın yargılandığı davanın 4'üncü duruşması başladı.

        İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun karşısındaki binada görülen duruşmaya, 41'i tutuklu 45 sanık ile avukatları katıldı.

        Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) 5 sanığın savunmasının alındığı duruşmada, bazı tanıklar da ifade veriyor.

        İDDİANAMEDEN

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, aralarında cezaevi müdürleri, infaz koruma memurları ile cezaevinde görevli sosyolog, psikolog ve şoförlerin de bulunduğu 51 sanığın, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

        İddianamede, sanıklardan 43'ünün terör örgütünün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı ifade ediliyor. (AA)

        GÜRCİSTAN'A KAÇARKEN YAKALANAN FETÖ ŞÜPHELİSİ POLİS TUTUKLANDI

        Tokat'taki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturması kapsamında Gürcistan'a kaçmaya çalışırken yakalanan ve mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan polis memuru, savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.

        Tokat Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesinde görev yaparken Emniyet Genel Müdürlüğünce açığa alınan ve Gürcistan'a kaçma girişimi sırasında Sarp Sınır Kapısı'nda yakalan polis memuru Musa Ö'nün mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına, savcılık itiraz etti.

        İtirazı görüşen Zile Sulh Ceza Mahkemesi, Musa Ö'nün tutuklanmasına karar verdi. (AA)

        MARDİN'DE 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        Mardin'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan 7 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

        Edinilen bilgilere göre, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi. Sağlık çalışanlarına yönelik operasyonda, hakkında gözaltı kararı çıkartılan 7 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden S.Y., D.Y., A.A., S.A., F.T. ve S.A. tutuklanarak, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. N.B. adlı şüpheli ise, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (IHA)

        MANİSA'DA MARDİN'DE FETÖ'DEN 6 TUTUKLAMA

        Mardin'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan 7 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

        Edinilen bilgilere göre, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi. Sağlık çalışanlarına yönelik operasyonda, hakkında gözaltı kararı çıkartılan 7 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden S.Y., D.Y., A.A., S.A., F.T. ve S.A. tutuklanarak, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. N.B. adlı şüpheli ise, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (IHA)

        İZMİR'DE 18 AVUKATA FETÖ'DEN GÖZALTI

        İzmir'de FETÖ/PDY üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda 18 avukat gözaltına alındı. Avukatların, örgütün şifreli haberleşme sistemi ByLock'u kullandıkları ortaya çıktı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmasında örgütün avukat yapılanmasına operasyon düzenlendi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün operasyonunda 18 avukat gözaltına alındı. Avukatların örgüte üye kişilerin avukatlıklarını yapmalarının yanı sıra şifreli haberleşme programı ByLock'u da kullandıkları ortaya çıktı. Avukatların bağlantılarına yönelik araştırmaların sürdüğü öğrenildi. 18 avukat Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. (DHA)

        SİVASTA GÖZALTINA ALINAN 13 ŞÜPHELİ'DEN 2'Sİ TUTUKLANDI

        Sivas merkezli 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheliden 2'si tutuklandı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ/PDY'nin Cumhuriyet Üniversitesi yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında, Sivas merkezli Hatay, Bursa, Bayburt, Giresun, Osmaniye ve Edirne'de eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 13 diş hekiminden 5'i emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerden 2'si tutuklanırken, 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Daha önce hakkında işlem yapıldığı tespit edilen 1 şüpheli ise ifadesinin ardından salıverildi.

        Halen gözaltında bulunan 7 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

        Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, bazıları görevden uzaklaştırılan, bazıları ise halen görevde olan 13 diş hekimi gözaltına alınmış; bazılarının ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen zanlıların Cumhuriyet Üniversitesinde öğrenciyken örgüt içinde bulundukları, mezun olduktan sonra kamuya diş hekimi olarak atandıkları belirlenmişti. (AA)

        BYLOCK KULLANAN AVUKATLARA OPERASYON: 18 GÖZALTI

        İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ haberleşme ağı ByLock kullandığı belirlenen 18 avukatı gözaltına aldı. Gözaltı listesinde ismi bulunduğu öğrenilen 5 avukatın da arandığı bildirildi.

        REKLAM

        İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fethullahçı Terör Örgütü'nün kriptolu haberleşme ağı olan ByLock'u kullandığı belirlenen avukatlara yönelik çalışma başlattı. Sabah erken saatlerde bir çok adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Gözaltı listesinde ismi bulunan 23 avukattan 18'i yakalandı. 5 avukatın ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. (Neşet DİŞKAYA / HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        BAŞKENT MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturması kapsamında, aralarında kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edilenlerin de bulunduğu Milli Eğitim Bakanlığından 30, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarından 17 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

        Savcılığın talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, söz konusu 47 kişinin gözaltına alınması için çalışma başlattı.

        Karar kapsamında 7 ilde 11 kişinin gözaltına alındığı, diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi. (AA)

        MALATYA MERKEZLİ FETÖ OPERASYONUNDA 14 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Malatya merkezli iki ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen 14 öğretmen gözaltına alındı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, İl Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, FETÖ ile iltisaklı ve irtibatlı oldukları gerekçeleriyle meslekten ihraç edilen öğretmenlere yönelik Malatya ve Adıyaman'da 15 adrese operasyon düzenlendi.

        Adreslerde yapılan aramada 14 eski öğretmen gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü.

        Firari 1 zanlının ise arandığı öğrenildi. (AA)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa