Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Darbecilerin kullandığı ByLock, FETÖ'cüler döneminde TÜBİTAK'ta üretilmiş

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Bayram Çiftçi, önemli itiraflarda bulundu. Çiftçi, meslek hayatı boyunca Cemaat imamları ile görüştüğünü, darbe gecesine kadar da görüşmelerinin sürdüğünü kabul etti. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirten Çiftçi, ifadesinde özetle şunları söyledi:

        BYLOCK’I İNDİRMEMİ SÖYLEDİ: Bulunduğum gruplarda hepsi benim devrem olan Musa R., Tolga M., Hasan D. isimli şahıslar vardı. Fuat, ByLock isimli programı indirmemi söyledi. Programı eşime ait olan telefona indirdim.

        TEM ŞUBE’YE ‘TARİH’ DİYORLARDI: 3 Eylül 2015’te TEM Şube Müdürlüğü’nde müdür yardımcısı oldum. ByLock’tan Savaş (abi) benimle irtibata geçince görüşmeye başladık. Savaş, ByLock’un deşifre olduğunu söyleyip Eagle adlı programı yükledi. Eagle üzerinden görüşmelere devam ettik. TEM Şube’yi ‘Tarih’ olarak adlandırıyorlardı.

        CASUS YAZILIM: Sadık (abi) benden TEM Şube Müdürlüğü ile ilgili ne olup bittiğini rapor etmemi istedi. Telefonuma WhatsApp amblemli ve içerikli kripto diyebileceğim bir program yüklemişti. Bu programları geri getirilmeyecek şekilde silecek olan ‘Cleaner’ adlı program kurmuştu. 2015 yılında Savaş bana bir flash disk verdi. Bunu D Büro’daki (FETÖ soruşturmaları yapan büro) bilgisayarlara kurmamı söyledi. Büroda harici hard disk kullanıldığını, ağdan çalışmadıklarını, programı kuramayacağımı söyledim. Flash diski bana verip “Bunu ortalara at, merak eden biri alır takar” dedi. Çıktıktan sonra flash diski attım. Bu yıl da Sadık bir flash disk verdi ve bunu bilgisayarlara takmamı, 3 dakika takılı kaldığında tüm bilgilerin eline geçeceğini söyledi. Fakat bu flash diski de attım.

        ‘ASKERLERLE BİRLİKTE OLUN’: 15 Temmuz günü eşimle teyzemlerde misafirlikteydik. Şubede görevli komiser arayarak Genelkurmay’da bir hareketlilik olduğunu söyledi. Eşimle vedalaşıp Genelkurmay’a hareket ettik. Uçaklar alçak uçuş yapıyordu. Darbe olduğunu anladım. Bu arada telefonuma Sadık’tan “TSK yönetime müdahale ediyor, askerle birlikte olun” mesajı geldi. Bu an benim için son noktaydı. Paralel yapının talimatlarına uymama kararı aldım.

        OPERASYONLARI SORARDI: TEM Şube’de paralel yapı operasyonlarını D Büro Amirliği yapmaktadır. Sadık her operasyonda bana görevli olduğum şubede hareketlilik olup olmadığını sorardı. Dilaver Azimli (FETÖ’nün mali imamı) dosyasını söyledim. Buna ilişkin fiziki takipte çalışan araçların plakalarını istedi, birini verdim. Kozmik Oda dosyasını ısrarla sordu, bilgim olmadığını söyledim. Gazi Üniversitesi’ne yönelik soruşturmayı da sordu.

        FEVZİ ÇAKIR / GAZETE HABERTÜRK

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa