Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kocaeli'de şizofreni hastası bakkalı öldürdü

        Kocaeli'nin İzmit ilçesinde şizofreni hastası olduğu iddia edilen Engin Gülistan adlı kişi, evine yüz metre mesafedeki mahalle bakkalını bıçaklayarak öldürdü. Gülistan polisteki ifadesinde ise köpeklerin kendisine bakkalı bıçaklamasını söyledikleri ifade etti.

        Olay İzmit sabah 08.30 sıralarında Mehmet Ali Paşa mahallesi Kavaklar caddesindeki bir bakkalda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 3 aydır şizofreni tedavisi gören Engin Gülistan (30), oturduğu eve 100 metre mesafedeki Abdülbaki Aykut'un (56) işlettiği bakkala gitti.

        Bakkala girdikten bir süre sonra işletmeci Abdülbaki Aykut ile tartışmaya başlayan Gülistan, yanında getirdiği bıçağı Aykut'un karnına sapladı. Kanlar içinde yerde kalan bakkalın seslerine koşan mahalleli ise durumu polis ve 112 ekiplerine haber verdiler.

        Bıçaklanan bakkal, hastanede öldü Kısa sürede olay yerine gelen 112 ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Abdülbaki Aykut, ambulansa alınarak Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

        Aykut, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. "Köpekler öldür dedi" Bakkal sahibini bıçaklayarak ölümüne sebep olan Engin Gülistan ise mahalleli tarafından darp edildi.

        Hafif şekilde yaralanan Gülistan Seka Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin arından emniyete götürüldü. Gülistan burada verdiği ifadesinde, olayı gerçekleştirme emrini kendisine köpeklerin ilettiğini söylediği öğrenildi.

        Polis ekipleri olay hakkında soruşturma başlattı.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa