Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Tunceli'de askeri aracın geçişi sırasında patlama

        Tunceli- Elazığ karayolunun 25'inci kilometresinde bulunan Göktepe Köyü mevkiinde, içerisinde 3 askerin bulunduğu askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının uzaktan kumanda ile infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlamada 2'si uzman çavuş ve 1'i er olmak üzere 3 asker şehit oldu.

        Karayoluna patlayıcı yerleştiren ve olay sonrası kaçan PKK'lı teröristlerin yakalanarak etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan operasyon kapsamında, Sikorsky helikopterlerle olay bölgesine çıkan bütün vadi ve dağlık alana asker indirildi. Kobra helikopterlerle de PKK'lıların kaçış güzergahı yoğun bombardıman altına alındı.

        Patlamanın meydana geldiği Tunceli- Elazığ karayolunda büyük bir çukur oluşurken, patlama nedeniyle karayolu trafiğe kapatıldı. Karayolunun trafiğe kapatılması nedeniyle de yolun her iki tarafında uzun araç kuyruğu oluştu.

        GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

        Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

        "22 Nisan 2016 Cuma günü Tunceli-Elazığ karayolu Göktepe köyü mevkiinde askeri aracın geçişi esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

        500 KİLO PATLAYICI KULLANILMIŞ

        Tunceli'de PKK'lıların karayoluna tuzakladıkları bombayı patlatarak Jandarma Uzman Çavuş Yücel Yılmaz, Jandarma Onbaşı Volkan Karatepe ile Jandarma Er Özcan Özden'i şehit ettikleri saldırıyla ilgili olay yerindeki çalışmalar tamamlandı. İlk incelemede saldırıda 200 kilo bomba kullanıldığını tahmin edilirken, bomba uzmanlarının olay yerindeki incelemelerinde patlayıcının en az 500 kilo olduğu belirlendi.

        Şiddetli patlamada karayolunda 2.5 metre derinlik, 5 metre genişlik ve 10 metre uzunluğunda çukur oluştuğu, zırhlı aracın da olay yerinden 30 metre uzağa fırladığı tespit edildi. Mazgirt Cumhuriyet Savcılığı, saldırıyla ilgili soruşturma başlattı.

        OPERASYON GENİŞLETİLDİ

        Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin 2 kişi oldukları tahmin edilirken, bunları etkisiz hale getirmek için operasyonlar genişletildi. Saldırıdan sonra kaçan teröristlerin kaçış güzergahlarına Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle özel eğitimli birlikler indirilerek, bölge çembere alındı.

        Tunceli Valiliği'nden yapılan konuya ilişkin açıklama şöyle:

        "İlimiz Tunceli-Elazığ karayolu Göktepe Mevkii'nde saat 10. 00 sıralarında yol devriye kontrolü yapan zırhlı askeri aracın geçişi sırasında; BTÖ'ce daha önce yola döşenmiş patlayıcının patlatılması sonucu, araçta bulunan 3 kahraman askerimiz şehit olmuştur. Yaralımız bulunmamaktadır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz. Bölgede terörist unsurlara yönelik geniş çaplı operasyon başlatılmıştır."

        23 NİSAN ETKİNLİKLERİ İPTAL EDİLDİ

        Tunceli'de düzenlenmesi planlanan 23 Nisan programı, 3 askerin şehit olması nedeniyle iptal edildi.

        Tunceli'de yarın İl Kültür Müdürlüğü'nde düzenlenmesi planlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı, Tunceli-Elazığ karayolu Göktepe köyü yakınlarındaki saldırıda 3 askerin şehit olması nedeniyle valilik tarafından iptal edildi.

        Tunceli'de yarın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında sadece Atatürk Anıtı'na çelenk sunulacağı öğrenildi.

        CENAZELER ELAZIĞ'A GETİRİLDİ

        Tunceli'deki terör saldırısında şehit olan 3 askerin cenazesi Elazığ'a getirildi. Şehit askerlerin naaşı, ambulanslarla Fırat Üniversitesi Hastanesine götürüldü.

        Cenazeler, burada bekleyen emniyet mensuplarının da yardımıyla hastane morguna kaldırıldı.

        Ajanslar

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa