Osmanlı Mezarlığı'nda definecilere karşı alarmlı, kameralı önlem
Manisa'daki Osmanlı Mezarlığı'nın definecilerden korunması için 9 alarm ve 9 kamera takıldı
- 2
Manisa'da Hüsrevağa Külliyesi içinde yer alan, bahçesinde 600 yıllık mezarların ve Paşa Kızı Türbesi'nin bulunduğu tarihi mezarlık defineciler tarafından birçok kez tahrip edildi.
- 3
Define avcıları tarafından mezarlar üç kez talan edilince Hüsrevağa Camisi Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kamil Tatlıcılar'ın girişimi ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından önlem alındı.
- 4
Hüsrevağa Camisi Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kamil Tatlıcılar, 16 yıldır dernek başkanlığı yaptığını belirterek, 2015'te üç kez definecilerin mezarlara zarar verdiğini söyledi.
-
- 5
Müslüman mezarlığında define olmasının mümkün olmadığını anlatan Tatlıcılar, bu olaylardan sonra tarihi mezarlıkta önlemleri artırdıklarını ve alarm kurdurduklarını açıkladı.
- 6
Tatlıcılar, "Burada Osmanlı zamanında yaşamış yaklaşık 200 kişinin mezarı var. Bu bir tarih mirastır. Definecilerden bıkınca buraya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ihale ile kamera taktırdık. Mezarlığı gören alanda 9 kamera var ve 9 alarm yer alıyor. Alarmlar direk polis merkezine bağlı, burada kuş uçsa orada alarm veriyor ve direk bizi arıyorlar" diye konuştu. (DHA)