Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP genel başkan yardımcıları Tekin Bingöl ve Seyit Torun: Karaman'daki olayın peşini bırakmayacağız | Son dakika haberleri

        CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Seyit Torun, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Karaman'daki cinsel istismar olayının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu için söylediği "Birilerinin önüne yatmış vaziyette" açıklamasına gösterilen tepkilere yanıt verdi. Tekin Bingöl ve Seyit Torun, "Olayın üstünü kapatmak için gürültü çıkarıyorlar ancak bu Anadolu deyiminin anlamı belli. Olayın peşini bırakmayacağız" dedi.

        CHP Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Adana'da partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

        CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer ve İbrahim Özdiş ile Seyhan Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar'ın da katıldığı toplantıya partililer ilgi gösterdi. Türkiye'nin iyi yönetilmediğini savunan Seyit Torun, kimlik bilgilerinin internette paylaşılması, şehitler ve güvenlik konusunda hükümeti eleştirdi. Karaman'daki Ensar Vakfı'nda yaşanan cinsel istismar olayının üstünün kapatılmak istendiğini ileri süren Torun, "Genel başkanımızın bir ifadesi üzerinden olayı kapatmak istiyorlar ama başaramayacaklar. Karadenizliyim. 'Önüne yatmak' deyimi bizde de yaygın kullanılır. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış. Gürültü koparıp bu işi kapatamayacaklar" diye konuştu.

        '2 YIL ÖNCE SAVUNUYORLARDI'

        Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kimlik bilgilerinin çalınmasını 'skandal' olarak değerlendiren Tekin Bingöl ise, Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik tepkilere karşı da şunları kaydetti:

        "Karaman'da çok acı bir olay yaşadık. O konunun üstüne gittik, deşifre ettik. Ülkenin başka bölgelerinde de böyle olaylar ortaya çıkmaya başladı. İktidar ise konuyu kapatmaya çalışıyor. Ülkede ahlaki erozyon AKP eliyle pik yaptı. Genel başkanımız bu ahlaksızlıkla ilgili genel bir vurgu yapmak istedi. Anadolu'da herkesin bildiği bir deyimi kullandı. Bu deyimi Türk siyaseti AKP'li bir bakanın ifadesiyle duymuştu. Bu lafı 2 yıl önce genel başkanımızın vurgulamak istediği gibi savunmuşlardı. Şimdi bu olayın üstünün örtülmesi için çabalıyorlar. Bu beyhude bir çabadır. "

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa