Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik 'Tunceli'de devlet ile halk kaynaşması sağlanmalı

        Sorel DAĞISTANLI/İSTANBUL

        Cumhuriyet tarihinde ilk kez devleti eleştiren görüşlerin de yer aldığı bir rapor, yine devleti temsilen vali tarafından açıklanacak.

        “Tunceli İli Sosyal Analiz Çalışması” adlı rapor, Kalkınma Bakanlığı’nın isteği üzerine hazırlandı. Farklı hayat görüşleri ve farklı bilim disiplininden 14 akademisyenin yaptığı çalışmanın proje yöneticiliğini, HEGEM (Hayatboyu Eğitim ve Şiddetle Mücadele Vakfı) Başkanı Prof. Dr. Adem Solak yürüttü. Rapor, bugün Tunceli’de Vali Osman Kaymak ve Prof. Dr. Solak tarafından basın toplantısıyla açıklanacak.

        Rapora göre halk, devletin Türkiye’yi tekçi mantıkla, belli kimlik ekseninde yönettiğini düşünüyor. Devlet güven verici bulunmuyor.

        Halk, “Biz devlete Dersim penceresinden bakıyoruz, devlet ise Tunceli penceresinden” diyor. Devletin dışarıda halka mesafeli durduğunu düşünen Tuncelililer, bunun yanında içeride yakın bir ilişki bulunduğunu düşünüyor.

        İl genelinde insanların devlet kurumları ile ilişkilerinin iyi olduğunu belirten vatandaş, genel olarak devlete karşı bir soğukluk olduğunu düşünüyor. Devlet ve halkın kaynaşmasının sağlanması gerektiğini belirten vatandaşlar, devleti güven verici bulmuyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa