Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 9 kardeşine bakan Şehit Teğmen Abdulselam Özatak'ın öyküsü

        Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır Sur'da şehit olan Jandarma Teğmen Abdulselam Özatak'ın hikayesini paylaştı. Hakkarili bir korucunun oğlu olan ve Ankara'da kiraladığı evde 9 kardeşine birden bakan şehit teğmeneGenelkurmay'ınsözü, "Merak etme bu aziz millet kardeşlerini yalnız bırakmayacak, onları senin hedeflediğin yolda yetişmeleri için her türlü desteği verecektir. Rahat uyu gözün arkada kalmasın" oldu.

        Genelkurmay tarafından paylaşılan Şehit Abdulselam Teğmen'in yürek burkan hikayesinde en çarpıcı cümlelerden biri de yine Genelkurmay'ın paylaştığı "Hakkâriliydi. Ne fark eder ki nereli olduğu?" cümlesiydi.

        Hakkari'de bir korucunun çocuğu olarak doğdu Abdulselam Özatak.Korucu olan bir babası,onbir de kardeşi vardı.

        Çalıştı, azmetti veKara Harp Okuluna girmeyi başardı. Artık birteğmen olan Abdulselam Özatak ailesinin de gurur kaynağıydı.

        Baktı kiHakkari'de en küçüğü 5, en büyüğü 23 yaşındaki9 kardeşinerahat vermeyecekler, aldıdokuzunu daAnkara'ya getirdi. Bir ev kiraladı kardeşlerine. Biri hariç hepsi okudu. 23 yaşındaki ablaya ise evde annelik yapıp tüm kardeşlerine bakmak düştü.

        20 yaşındaki erkek kardeşiYGS’ye hazırlanıyor; aynı zamanda diğer kardeşlerine de bakıyordu. Öyle ya, gönüllü köy korucusu olanBaba Salih ve Anne Zübeyde çocuklarının geleceği kararmasın diye Hakkari'de kalmış, bağırlarına taş basmıştı.Teğmenin abisi Kazakistan’da öğretmen, kardeşi de Hakkari’de devlet memuru.

        ABDULSELAM TEĞMEN'İN KADERİNİ DEĞİŞTİREN İKİ ŞEHİT HABERİ

        Abdulselam Teğmen'in kaderini değiştiren ise Diyarbakır'da aldığı şehit haberiydi. İki teğmen arkadaşının Sur'da şehit düşmesi, normalde Diyarbakır Cezaevinde görevli olan Abdulselam Teğmen'i derinden yaraladı.Dilekçe vererek Jandarma Özel Harekat’ta (JÖH) görev alan Abdulselam Öztak,"Onlar şehit olurken burada ne işim var demişti. Teröristlerle mücadelede ben de varım" dercesine...

        "HAKKARİLİYDİ. NE FARK EDER Kİ NERELİ OLDUĞU?"

        Ama çatışmalar esnasında kahramanca mücadele ederken şehit oldu.

        Genelkurmay, şehidin öyküsünü paylaştığı açıklamasında "Hakkâriliydi. Ne fark eder ki nereli olduğu? Yüreği bu Vatan için, ay yıldızlı bayrak için çarpıyordu, bu her şeyin üstündeydi. Yüreğinde bu sevdayı taşıyabilen herkes bu milletin has evladıdır zaten. Babası da kahraman bir korucumuz, yüreği bu vatan için çarpanlardan. Çok iyi bir evlat yetiştirip vatana, Peygamber Ocağına bağışlamıştı. Diğerlerini de Abdulselam yetiştirecekti" dedi.

        ŞehitAbdulselam da babasının kendilerini yetiştirdiği gibi kardeşlerini aynı yolda yetiştirmek için Ankara’ya getirmiş, onlara ev tutmuş, her türlü ihtiyaçlarını teğmen maaşıyla karşılamaya çalışmıştı. Belki yetmedi amaama mutluydular. Terörden uzaktılar, yaşı gelenler okuyordu. Burada o çocuk yaşlarına rağmen başka bir aile kurmuşlardı. En küçüğünü bile getirmişti Ankara’ya; 3 yaşındaki kardeşine en büyüğü 18 ve 19 yaşındaki abla ve abisi bakıyorlardı.

        • Hakkâriliydi. Ne fark eder ki nereli olduğu? Yüreği bu Vatan için, ay yıldızlı bayrak için çarpıyordu, bu her şeyin üstündeydi. Yüreğinde bu sevdayı taşıyabilen herkes bu milletin has evladıdır zaten...

        "Diğerleri de çok küçüklerdi" diyor Genelkurmay; "5, 7 9 yaşlarında? En azından geleceğe yönelik umutları vardı. Okuyup abileri Abdulselam gibi Devlete yaralı bireyler olacaklardı. Yine de olacaklar, ama yüreklerinde o sızıyı hayatları boyunca hissederek büyüyecekler?"

        Image Title 1 Image Title 2
        Description

        "HEYET, ŞEHİT EVİNİN ÖNÜNDEBEKLİYOR AMA BİR TÜRLÜ KAPIYI ÇALAMIYORDU"

        Abdulselam Teğmen'in şehit haberinin gelmesinden sonra yaşanan dramı ve acıyı da paylaşıyor Genelkurmay Başkanlığı, açıklamasında;

        "Dün annesine, babasına, Kazakistan’daki ve Hakkari’deki abilerine acı haber verildi bir heyet eşliğinde; ama Ankara’dakilere bir türlü gidilemedi. Baba Salih; 'Ne olur, Ankara’daki çocuklarım duymasın, buraya gelsinler, yanımızda iken paylaşalım bu acıyı” dedi TSK yetkililerine.

        Aslında çoktan büyük bir heyet Keçiören’deki evlerinin önünde bekliyordu ama bir türlü kapıyı çalamıyorlardı. Ankara’daki 9 kardeşten en büyük olan altısına acı haber bir şekilde ulaştırıldı uygun bir şekilde ve diğerlerine “Yarın sizi sömestr tatiline, Annemize, babamıza götüreceğiz” dedi abla ve abileri, çok küçüktüler ve sevindiler, inandılar. Bilmiyorlardı ki kendilerini koruyup kollayan, Hakkari’den Ankara’ya getirip onlara yuva açan abilerinin cenazesine gittiklerini. Ama bu sabah bunu öğrenecekler maalesef."

        Genelkurmay şehit ailesinin bu isteğini hemen yerine getirdi.Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait özel bir askeri uçak ayarlandı Abdulselam Teğmen'in kardeşleri için. Diyarbakır’a hareket ettiler. Oradan şehit abilerini de alıp askeri uçakla Van’a geçecekler. Hakkari’de onları bekleyen helikopterlerle abilerini son yolculuğuna uğurlamaya gidecekler...

        "BU VATAN DOĞUSUYLA, BATISIYLA BİR BÜTÜN, BİZDEDAHA ÇOK ABDULSELAMLAR VAR"

        Genelkurmay Başkanlığı'nın şehide son notunda ise şu cümleler var:

        Bu vatan doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle bir bütün; bu vatanda Oyun kurmaya, bölmeye çalışanlar kazdıkları hendeklerde boğuluyorlar, kurdukları tuzaklarda ölüyorlar. Abdulselam Teğmen onlara bunu bir kez göstermiştir diye umuyoruz. Bizde daha çok Abdulselamlar var..

        "RUHUN ŞAD OLSUN GÖZÜN ARKADA KALMASIN"

        Abdulselam mekânın Cennet, ruhun şad olsun. Merak etme bu aziz millet kardeşlerini yalnız bırakmayacak, onları senin hedeflediğin yolda yetişmeleri için her türlü desteği verecektir. Rahat uyu gözün arkada kalmasın."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa