Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Zincirleme trajediye 500 bin TL’lik fatura

        Mert Neşet MUSLU/İZMİR

        İzmir Karşıyaka’da yaşayan ve psikolojik sıkıntıları nedeniyle tedavi gören 71 yaşındaki Anşe Bilir 14 Kasım 2014’te sinir krizi geçirince, ambulans çağrıldı.

        Eve gelen 112 Acil Servis ambulansı, Anşe Bilir’i Karşıyaka Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırdı. Refakatçi olarak ambulansa alınmayan eşi Remzi Bilir, oğlu Harun Murat Bilir ve kızı Pınar Bilir, başka bir otomobille hastaneye gitti. Ancak aile fertleri, anne Anşe Bilir’i acil serviste bulamadı.

        Hastanenin güvenlik kamerasını izleyen aile, Anşe Bilir’in hastaneye getirildikten sonra yalın ayak ve yalnız olarak acil servisten çıkıp gittiğini gördü. Polis, tüm aramalara rağmen Anşe Bilir’in izine bir daha rastlayamadı.

        10 Temmuz’da baba Remzi Bilir’in kalbine yenik düşmesiyle, aile ikinci şoku yaşadı. Pınar Bilir, 31 Ekim 2015’te işten çıkıp eve geldiğindeyse, ağabeyi Harun Murat Bilir’i maket bıçağıyla bileklerini kesip intihar etmiş halde buldu.

        1 yıl içinde tüm ailesini kaybeden 34 yaşındaki Pınar Bilir, mağduriyetler zincirinin sorumlusu gördüğü Sağlık Bakanlığı’ndan 500 bin TL manevi tazminat istedi.

        Avukat İhsan Yılmaz, “Cevabın olumsuz olması halinde dava açacağız” dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa