Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de Teke Tek'te Fatih Altaylı'nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, "Ekmeleddin İhsanoğlu' önerisi kimden geldi?" sorusuna "İşe şöyle başladık, biz bir siyasi partiye genel başkan veya başbakan seçmeyeceğiz. Toplumun her kesimini kucaklayan bir cumhurbaşkanı olmalı. Toplumun hiçbir kesimini rahatsız etmemeli, Doğu ve Batı'da saygı duyulmalı diye düşündük. Hatta ben cumhurbaşkanı özelliklerini anlatırken, bir arkadaşı Ekmel Bey'e "seni tarif ediyor" demiş. Bunu bana daha sonra Ekmel Bey anlattı. Öneri gelince parti içi ve dışından arkadaşlara sordurdum. AK Parti İhsanoğlu'nu aday yapmazdı; çünkü geçmişi temiz bir kişi. İhsanoğlu'nu AK Parti aday gösterseydi, biz destek verirdik. İhsanoğlu ismini Bahçeli ile konuştuk; İhsanoğlu ile konuşuldu, sonunda karar verildi" şeklinde yanıt verdi.

İhsanoğlu'nun katılacağı iftar programında çıkan kavga sonucu bir el silah sesi duyulması hatırlatılan Kılıçdaroğlu, "Bir partinin adayı şekilde sunulmasını istemiyoruz, o halkın adayı.İhsanoğlu'na sadece partilerin değil, halkın sahip çıkmasını istiyoruz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu'nun adaylığı için imza atmayan CHP'li vekillere ilişkin "CHP'li vekiller başka bir aday gösterseydi disipline verme taraftarı değildim" dedi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçileceğine ihtimal vermediğini söyledi.

Rüşvet ve yolsuzluk iddiaları üzerine başlatılan 17 Aralık operasyonuna değinen Kılıçdaroğlu, "Yürekli ve namuslu bir savcı bekliyorum,Erdoğan hakkında da fezleke düzenlenmesi lazım. Erdoğan TİB kayıtlarının 17 Aralık sonrasındaki bölümlerinin tümümün silinmesini istedi" ifadelerini kullandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ