Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Ankara, Kızılay'da, Soma'daki maden faciasıyla ilgili protesto eylemi yapan ve Meclis yönünde yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Tünel'den Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba yapılan müdahalede 39 kişi gözaltına alındı.İzmir'deBasmane Meydanı'nda toplanan sendika ve sivil toplum kuruluşu üyeleri, sloganlar atarak Konak Meydanı'na yürüdü. Burada polis barikatını geçmek isteyen gruba müdahale edildi.

Tünel'den Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba yapılan müdahalede 39 kişi gözaltına alındı.

Tünel'den Taksim Meydanı'na yürümek isteyen göstericilere, polisin uyarılarına taş, bilye ve şişelerle karşılık vermeleri üzerine, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Polis ile göstericiler arasındaki kovalamaca, ara sokaklarda devam etti. Polisin 39 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi. Operasyonda 29 molotofkokteyli ile çok sayıda bilye, misket ve sapan ele geçirildi.

GAZİ MAHALLESİ'NDE MÜDAHALE

Gazi Mahallesi'nde, Manisa'nın Soma ilçesinde maden faciasında hayatını kaybedenleri bahane ederek eylem yapıp yolu trafiğe kapatan gruba, polis ekipleri biber gazıyla müdahale etti.

Sultangazi Gazi Mahallesi İsmet Paşa Caddesi üzerinde akşam saatlerinde toplanan grup, Soma'da maden kazasında hayatını kaybedenleri bahane edip sokağa çıkarak kurdukları barikatı ateşe verip yolu trafiğe kapattı. Zırhlı araçlarla bölgede önlem alan polis, gruba biber gazı ve TOMA ile müdahale etti. Sloganlar atan grup, polise havai fişekle karşılık verdi.

Polisin müdahalesiyle ara sokaklara dağılan gruplar, zaman zaman tekrar cadde üzerine çıkıp eylemlerini devam ettirdi.

ANKARA

Kızılay Güvenpark'ta toplanan göstericilerin bir kısmı, Konur Sokak'taki Madenci Anıtı'na karanfil bırakılmasının ardından Meclis istikametine yürümek istedi.

Polisin grubun yürümesine izin vermemesi üzerine kısa süreli arbede yaşandı. Bu sırada bazı göstericilerin polise havai fişek attığı görüldü. Polis de göstericilere biber gazıyla müdahale etti.

Müdahalenin ardından, göstericilerin bir kısmı Kızılay istikametine, bir kısmı da Konur Sokak'ın arka taraflarına doğru kaçtı. Göstericilerin attığı havai fişeğin yüzüne isabet etmesi sonucu bir polisin yaralandığı öğrenildi.

Biber gazından göstericilerin yanı sıra vatandaşlar ve basın mensupları da etkilendi. İki gruba ayrılan göstericilerin Kızılay ve Konur Sokak'taki bekleyişleri sürüyor.

Polis Atatürk Bulvarı'nda bulunan bakanlıkların çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ