Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Ahmet YUKUŞ / AHT

Bingöl’de zihinsel engelli B.Ç. tecavüze uğradı. Savcılık genç kızın şikâyetçi olmadığı, olayda ‘rıza’ olduğu gerekçesiyle “Meçhul fail” diyerek dosyayı kapattı. HABERTÜRK’ün manşetiyle yeniden soruşturma açıldı. Tecavüzcü İ.Ö.’ye 19 yıl hapis cezası istendi.

Bingöl'ün Genç İlçesi’ne bağlı bir köyde 1 yaşındayken babasını kaybeden B.Ç. (19), kendisi gibi zihinsel engelli annesi ve ağabeyiyle yaşam mücadelesini sürdürürken, geçen yıl evde tecavüze uğradı. Ağabeyleri kendisini öldürür diye korkup olayı gizleyen B.Ç.’nin, 3 Haziran 2013’te karın ağrısı şikâyetiyle gittiği hastanede 5.5 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. Soruşturma başlatan savcılık, genç kızın kendisini hamile bırakan kişiden şikâyetçi olmadığı ve olayda ‘rıza’ olduğu gerekçesiyle fezlekede ‘meçhul fail’ olarak geçen kişi hakkında soruşturmaya gerek olmadığına karar verdi.

HABERTÜRK’ün olayı gündeme taşıması üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olaya müdahil oldu.Mağdurenin ağabeyi Mehmet Ç., bir üst mahkeme olan Muş Ağır CezaMahkemesi’ne itiraz etti. Ardından olayla ilgili ikinci soruşturma açıldı. Mağdur B.Ç., evde yalnız olduğu sırada komşuları olan İ.Ö.’nün şiddet uygulayarak kendisine tecavüz ettiğini anlattı. Mağdur B.Ç.’ye köyde oturan İ.Ö., İ.M. ve Y.M.’nin fotoğrafı gösterildi.Mağdur kız, ifadesinde adını verdiği İ.Ö.’yü teşhis etti. Bu durumdan haberdar olduğu öne sürülen 20 yaşındaki şüpheli İ.Ö., gizlice köyü terk etti. İ.Ö. hakkında arama kararı çıkarılarak hakkında 19 yıla kadar hapis cezası istendi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ