Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Konya'nın Ereğli İlçesi'nde emzirmek için uyandığında, henüz nüfusa kayıt edilmeyen 40 günlük oğlu Ayaz'ı, ölü olarak bulan acılı anne 21 yaşındaki Maviş Meşe, "Odada sadece odun yakıyordum. Akşamları soğuk oluyordu. Saat 22.00'e kadar yanıyordu, daha sonra sönüyordu ve bizde uyuyorduk."dedi.

2 çocuğu ile birlikte camları kırık olduğu için naylonla örtülü tek odalı kerpiç evde kalan Maviş Eşme, eve yaklaşık 40 gün önce taşındıklarını, daha önce ise tarlada çadırda kaldıklarını söyledi.

Taşbaşı Mahallesi Elmacı Sokak'ta 2 katlı kerpiç evin 1'inci katında ikiye bölünmüş olan tek odalı bölümünde oturan ve eşi askerde olan 2 çocuk annesi Maviş Eşme, dün saat 03.30 sıralarında bebeği Ayaz'ı emzirmek için uyandı. Maviş Eşme, henüz nüfusa kayıt ettirmediği oğlunu yatağında hareketsiz ve burundan kan gelmiş görünce çığlık attı. Üst katta ve bitişindeki evde kalan yakınları yardıma koştu. Ancak Ayaz bebeğin öldüğü anlaşıldı. Aile sabah saatlerinde ise defin işlemleri için ölüm raporu almak üzere Ereğli 2 Nolu Sağlık Ocağı'na gitti. Eve gelen sağlık görevlileri, vücudunda darp, yara ve boğulma izi bulunmayan Ayaz, ölümünden şüphelenip, polise haber verildi. Ayaz, bebeğin yapılan otopsisinde ise zattüreden öldüğü anlaşıldı. Ayaz bebeğin cenazesi bugün ailesi, Ereğli Kaymakamlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri ile Toplum Destekli Polislerin katılımıyla Meydanbaşı Mezarlığı'na defnedildi.

ÇADIRDA KALMIŞLAR

Çocukları 2.5 yaşındaki Berat Ulak ve Ayaz ile tek odalı kerpiç evde kalan Maviş Eşme'nin dini nikahla yaşadığı eşi Onur Ulak'ın Çanakkale'de vatani görevini yaptığı belirtildi. Yaşadıkları dramı anlatan Maviş Eşme, yaz aylarında tarlalarda çalışmak üzere Adana'dan Niğde'ye geldiğini söyledi. Orada pancar ve fasulye tarlasında çalışıp çadırda kaldıklarını belirten Maviş Eşme, kış ayında havuç toplamak için Ereğli'ye geldiklerini, ancak kar yağdı için de çalışamadıklarını ifade etti.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ