Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Muş'un Sungu Beldesi'nde 18 yıl önce Bedri Aşireti üyesi 2 aile arasında başlayan kan davası İstanbul Muşlular Derneği'nin çabası ile bitirildi. Tarla sınırı nedeniyle başlayan kan davasında ailelerinden 3 kişiyi kaybeden Akyürek ve Karakurt Aileleri'nin ileri gelenleri Esenyurt'ta bin kişinin önünde Kur-an'ı Kerim'e el basarak, yemin edip düşmanlığa son verdiler.

KAN DAVASINA 3 KURBAN VERDİLER

Muş'un Sungu Beldesi'nde oturan Bedri Aşireti mensubu Akyürek ve Karakurt Ailesi, 1995 yılında tarla sınırı nedeniyle kavga etti. Silahların konuştuğu kavgada Akyürek ailesinden Abdurrahman Akyürek ile oğlu Hasan Akyürek silahla vurularak öldürüldü. İki aile arasında başlayan kan davası 1999'da Abdulbaki Karadut'un öldürülmesi ile devam etti. İki kişiyi kaybeden Akyürek Ailesi ile bir kişiyi kaybeden Karakurt Ailesi kan davasından uzak durmak için İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlere göç ettiler.

BARIŞ YEMİNİ ETTİLER

İstanbul Muşlular Derneği, 2 aile arasında 3 kişinin yaşamını yitirdiği kan davasını bitirmek için uzun süre çalışma yaparak ileri gelenleri barış için ikna etti. Dün Esenyurt Kültür Merkezi'nde barış yemeği düzenlendi. Türkiye'nin her yerinde yaşayan Muşluların yoğun katıldığı barış yemeğine Muş'un eski milletvekilleri, Ak Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, Esenyurt Belediye başkanı Necmi Kadıoğlu, Refah Partisi eski Milletvekili Şevki Yılmaz ve bir çok din adamı katıldı. Kanın kan ile değil su ile temizlenmesi gerektiğinin belirtildiği konuşmaların ardından Karakurt ve Akyürek ailelerinin önde gelenleri salonu dolduran bin kişinin şahitliğinde Kur-an'a el basarak barış yemini ettiler. Gözyaşları içinde birbirine sarılarak bir daha asla kan dökülmesini istemeyeceklerini ve gelecek nesillere düşmanlık değil barışı miras bırakacaklarını belirten iki aile mensupları aynı masalarda oturup yemek tatlı yedikten sonra evlerine dağıldılar.

Müslim SARIYAR/AHT

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ