Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Bülent Ceyhan-AHT

Ergenekon davasının tutuklu sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın avukatlarının 'Mehmet Haberal'ın Adli Tıp Genel Kurulu'na sevk edilmesi' yönündeki dilekçesini inceleyen mahkeme heyeti kararını açıkladı.

Oy çokluğu ile verilen kararda, talebi değerlendirmekle mahkemenin değil Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın görevli olduğu belirtilerek talep reddedildi. Haberal'ın, Adli Tıp Genel Kurulu'na sevk edilmesi talebini Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı değerlendirilecek.

CHP Zonguldak Milletvekili adayı olan Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın avukatları geçtiğimiz günlerde Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurmuştu. Haberal'ın cezaevinde yatabileceğine dair 3. Adli Tıp İhtisas Kurulu'nun 'oy çokluğu' ile karar verdiğini hatırlatan avukatlar dilekçelerinde, "Adli Tıp Kurumu Kanunun 15. Maddesi'ne göre Adli Tıp İhtisas kurullarınca 'oybirliğiyle' karara bağlanamamış olan işleri Adli Tıp Genel Kurulu inceler ve kesin karara bağlar. Bu kanun maddesi gereğince müvekkilimiz Haberal'ın Genel Kurul'a sevkini istiyoruz" demişti.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ