Prof.Dr. Çiftçi: Depremlerin hava durumu gibi belirlenmesi an meselesi
Prof.Dr. Günay Çiftçi: Nasıl hava tahmin raporlarından günün hava durumunun nasıl olacağı tahmin ediliyorsa, depremlerin hangi alanda oluşabileceği konusunda da çalışmalar yapılacak
ABONE OLDünyanın sayılı sismik araştırma merkezlerinden olan ve yurt dışından birçok başarı ödülü alan Dokuz Eylül Üniversitesi Jeofizik Sismik Laboratuarının Başkanı Prof. Dr. Günay Çiftçi "Hava tahmin raporları ile günün hava durumunun nasıl olacağı tahmin ediliyorsa, depremlerin de hangi alanda oluşabileceği konusunda çalışmalar mutlaka yapılacak" dedi.
Son zamanlarda Çanakkale'de ardı ardına meydana gelen depremler, Türkiye'deki deprem gerçeğini bir kez daha hatırlattı. Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde meydana gelen depremlerin, Marmara depremini tetikleyeceği söylentilerini artırırken,bu söylemler dikkatleri dünyanın sayılı merkezleri arasında bulunan DEÜ Jeofizik Sismik Laboratuarı'na çekti.