FETÖ'cü subaylar çalıntı sorularla kurmay olmuş
"Kurmaylık sınavı yazılı ve tezli bir şekilde yapılıyor. Yazılı sınavında FETÖ'cü subaylara sınavda çıkacak olan 100 sorudan 82 veya 85'i veriliyordu. Bu nedenle FETÖ'cü subaylar kolayca kurmay oluyordu"
ABONE OLFETÖ/PDY soruşturmasında itirafçı bir subayın verdiği ifadeler, örgütün TSK’nın üst kademesini nasıl ele geçirmeye çalıştığını da ortaya çıkardı. Darbe girişiminin ardından İstanbul Harp Akademileri’ne yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 124 subay ve öğrenciden 120’si tutuklanmıştı.
İddiaya göre darbeye katılmak istemeyen bazı subaylar, cuntacılar tarafından ‘gözaltına alındı’. Harp Akademileri Komutanlığı’nda görevli üst rütbeli bir komutanın da gözaltına alınmaya çalışıldığı, ancak korumalarının kargaşa çıkararak kaçmasını sağladığı öğrenildi.
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ