Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda, aralarında Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği yöneticisi O.K'nin de bulunduğu 9 şüpheli emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden O.K. ve Ş.K, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı, diğer 7 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda, 25 Mayıs'ta aralarında Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği yöneticisi O.K'nin de bulunduğu 9 kişi gözaltına alınmış, aramalarda tabanca ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmişti.

BİNGÖL'DE DE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

Bingöl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, PKK/KCK terör örgütüne yardım yataklık, işbirlikçilik, kuryelik yapan, yaşam malzemesi, sağlık malzemesi ve bomba yapımında kullanılan malzeme temin eden şüphelilere yönelik ortak operasyon düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan soruşturmaları tamamlanan 7 şüpheli sevk edildikleri adliyede Bingöl Sulh Ceza Hakimliği tarafından, 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla tutuklandı.

AA-DHA

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ