"25 Aralık darbeye teşebbüs" davası ertelendi
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "25 Aralık darbeye teşebbüs" davası Haziran ayına ertelendi. Tutuklu polislerin tahliye talepleri reddedildi
ABONE OLFetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), "takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurarak darbeye teşebbüs ettiği" iddiasıyla aralarında firari sanık Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürü Yakub Saygılı'nın da bulunduğu 7'si tutuklu 69 sanığın yargılandığı davada, sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmedildi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince adliyenin büyük salonunda yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar İbrahim Şener, Arif İbiş, Mehmet Habip Kunt ve Mustafa Demirhan ile başka suçtan tutuklu sanıklar Mahir Çakallı, Yasin Topçu ve Mehmet Akif Üner, 5 tutuksuz sanık ve bazı tarafların avukatları katıldı.