Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Türkiye topraklarının yüzde 92'sinin deprem kuşağında bulunduğunu, nüfusunun da yüzde 95'inin deprem kuşağında yaşadığını belirterek, "Topraklarımızın yüzde 66'sı ve büyük sanayi tesislerinin yüzde 75'i 1'inci ve 2'nci derece deprem bölgesinde yer alıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Oktay, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye'nin sismik hareketlerin yoğun olduğu Alp Himalaya deprem kuşağında bulunduğunu anımsattı.

Dünyanın depremselliği incelendiğinde, Türkiye'nin de yer aldığı bu kuşak üzerinde tarihsel dönemlerden bu yana yoğun sismik aktivite gözlendiğine dikkati çeken Oktay, "Türkiye topraklarının yüzde 92'si deprem kuşağında bulunuyor, nüfusumuzun yüzde 95'i ise deprem kuşağında yaşıyor. Topraklarımızın yüzde 66’sı ve büyük sanayi tesislerinin yüzde 75'i 1'inci ve 2'nci derece deprem bölgesinde yer alıyor. Geride bıraktığımız yüzyılda 3 bin 100'den fazla hasar yapıcı deprem, 60 bin insanımızın yaşamını yitirmesine, yaklaşık 100 bin binanın yıkılmasına ve 1 milyon 200 bin binanın da hasar görmesine neden oldu" ifadelerini kullandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ