Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Ramazanoğlu, AK Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı ile partisinin Mardin İl Başkanlığını ziyarete ederek İl Kadın Kolları üyeleriyle bir araya geldi.

Burada partililere hitap eden Ramazanoğlu, 2 günlük çalışma ziyareti için Mardin'de bulunduklarını belirterek, bölgede yaşanan gelişmelere değindi.

Ramazanoğlu, kamu güvenliğini sağlayan asker ve polisin gerekeni yaptığını, siyasette de arkadaşları ile birlikte sahada olduklarını söyledi.

Bakanlık olarak da hiçbir vatandaşın aç ve açıkta kalmaması gayreti içinde olduklarını ifade eden Ramazanoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sadece iş yardımlar değil, bu süreçte insanlarımız evlerini terk etmek zorunda kaldılar. Bu terör belasının verdiği sıkıntılar hepimizi sarstı. Çocuklar daha çok hissetti. Kadınlar, yaşlılarımız, engellilerimiz onlara da devletin o şefkat elini yanlarında hissetmeleri için bizim büyük bir projemiz var. Aile Sosyal Destek Projemizi şu anda hem Diyarbakır’da hem Silopi’de hem de Mardin’de başlatmış bulunuyoruz. Bu proje bütün bir Türkiye’nin projesi ve bütün bir Türkiye’nin aile yapısını güçlendirerek toplumsal inşayı buradan devam edeceğiz."

Bakanlık çalışanları olarak Ankara'da masaları başında oturmayacaklarını vurgulayan Ramazanoğlu, Türkiye'yi dolaşarak hizmet üreteceklerini bildirdi.

MİROĞLU'NU DUYGULANDIRAN SÖZLER

Denizlili olduğunu ve memleketini çok sevdiğini ancak şu dönemde bölgenin daha pozitif desteğe ihtiyaç duyduğunu aktaran Ramazanoğlu, "Denizli benim için bir artıysa Diyarbakır, Mardin, Hakkari ve Şırnak benim için şu an 10 artı. Kendi seçmenimize, oradaki vatandaşımıza 'lütfen siz biraz sabırlı olun' diyorum. Onlar da sükunetle ve selamları ile kalbi muhabbetleri ile hem sevgilerini hem de haklarını size yolluyorlar. Diyorlar ki o 'kardeşlerimizin önceliği var'. Bu bir Türkiye kardeşliği. Bu büyük bir Türkiye ve aile olmanın muhabbeti. Biz büyük bir Türkiye'yiz, tek yüreğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Ramazanoğlu'nun birlik beraberlik vurgusu yaptığı sözleri Miroğlu'nu duygulandırdı.

Bakan Ramazanoğlu'nun konuşması sonrası söz alan Miroğlu, Ramazanoğlu'nu dinlerken çok duygulandığını ve gözyaşlarını tutamadığını belirterek şunları kaydetti:

"Aslında yıllardır duymak istediğimiz sözleri duyduk. Kendisine minnettarız. İyi ki böyle bir hükümet var, iyi ki bu hükümetimiz böyle saygıdeğer ve ruhu pırıl pırıl insanlarla çalışmayı tercih etmiş. Bölgeye yönelik aklınıza gelebilecek her şeyi düşünüyor hükümetimiz. Bunu basit bir terör meselesi olarak da görmüyoruz. Kamu güvenliğinin sağlanması bizim için esastır, terörün sona ermesi bizim için çok önemlidir ama bütün ilgili bakanlıklarımızın bu meseleyle ilgili siyasi, sosyal ve kültürel çalışmaları olacağını bütün Türkiye'ye duyurmak çok kıymetli."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, daha sonra Erboğa ailesinin Recep, Tayyip ve Erdoğan isimli üçüz bebeklerini severek, aile fertleri ile bir süre sohbet etti.

AA

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ