Adana'dan Ankara'ya giden çoğu TCDD çalışanı 11 kişi hayatını kaybetti
Ankara'daki patlamada, Adana'dan mitinge giden 11, komşu illerden de en az 6 kişi öldü. Ölenlerin çoğunun TCDD çalışanı olduğu anlaşıldı
ABONE OLAnkara'daki 'Emek, Barış ve Demokrasi' mitingine katılmak üzere Adana'dan otobüs ve trenlerle yola çıkan 900 kişiden bir çoğunun toplanma noktasına yakın yerde bombaların patlaması, iller arasında en çok can kaybının bu kentten olmasına yol açtı.
İlk belirlemelere göre peş peşe meydana gelen 2 patlamada Adana'dan giden 11 kişi, komşu illerden de en az 6 kişi öldü. Ölenlerden çoğunun da KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyesi TCDD çalışanları olduğu anlaşıldı.
Adana'dan cuma akşamı Ankara'daki mitinge gitmek isteyen KESK, DİSK, TMMOB ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyeleri için 23 otobüs kaldırıldı. Patlamada hayatını kaybedenlerin, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri; Bilgen Parlak, Hacı Kıvrak, Nevzat Sayan, Rıdvan Akgül, Fevzi Sert, Yılmaz Elmascan ve 1 yıllık öğretmen eşi Gülhan Elmascan, Emek Partisi üyeleri Dilan Sarıkaya ve Gökhan Gökbörü, Emek Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Yurtman ile HDP üyesi Hacı Mehmet Şah olduğu ifade edildi. Mitinge gidenlerin büyük bölümünün memur ve öğrenci olduğu bildirildi.