Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, memleketi Tunceli'den ikinci sıradan milletvekili adayı gösterdiği iş adamı Gürsel Erol ve CHP Siirt Milletvekili adayı Cindi Eren adaylıktan çekildi. Mersin 4. sıra milletvekili adayı Mustafa Baysan'ın sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekildiği bildirildi.

AK Parti, Abdurrahman Kurt'u Diyarbakır 6. sıradan, Mehmet Emin Ekmen'i Batman 2. sıradan aday göstermişti. Listelerin Yüksek Seçim Kurulu'na sunulmasının ardından Abdurrahman Kurt ve Mehmet Emin Ekmen, adaylıktan çekildi.

CHP TUNCELİ ADAYI: 'ADAYLIK BAŞVURUSUNDA BULUNMADIM'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, memleketi Tunceli'den ikinci sıradan milletvekili adayı gösterdiği iş adamı Gürsel Erol, adaylıktan çekildi.İsmail Küçükkaya, Twitter’den paylaştığı mesajında, “CHP Tunceli 2. sıra milletvekili adayı Gürsel Erol, Çalar Saat'e adaylıktan çekildiğini açıkladı. Mümkün mü siyasette adil rekabet?” ifadelerini kullandı.

Adaylıktan çekildiğini açıklayan CHP’nin Tunceli 2. sıra milletvekili adayı iş adamı Gürsel Erol Radikal’e konuştu. CHP’ye adaylık başvurusunda bulunmadığını belirten Erol şunları söyledi:

“Ben aday adaylığımı açıklarken Tunceli'de ön seçim olursa aday olacağımı söyledim. Tunceli'de ön seçim yerine merkez yoklamasıyla aday belirlenince, adaylık başvurusu yapmadım. Bunu Tunceli'deki aday adaylık açıklamamda da söylemiştim. Ben sözüm arkasında durmak zorundayım. Konu milletvekili seçilip seçilmeme meselesi değil. Partiye adaylıkla ilgili herhangi bir evrak vermedim. Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ı aradım “ İsmimi aday olarak yazmayın” dedim. Genel Başkanımızla da görüştüm. Buna rağmen listede adımı gördüm. Ben evrak vermedim bu nedenle YSK benim adaylığımı düşürür. Parti adaysız kalır. Onun için adaylıktan çekildiğime dair dilekçemi bugün YSK’ya vereceğim."

MERSİN ADAYI SAĞLIK SORUNLARI NEDENİYLE ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

CHP Mersin 4. sıra milletvekili adayı Mustafa Baysan'ın sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekildiği bildirildi.

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Baysan'ın kalp spazmı nedeniyle tedavi altına alındığını söyledi.

Genel Merkez'in kontenjan adayı olarak belirlediği Baysan'ın adaylıktan çekildiğini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) ve partiye ilettiğini belirten Özyiğit, "Sayın Baysan, doktorunun tavsiyesi üzerine adaylıktan çekildi. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yerine yeni bir atama yapılacak, biz de bu konuyla ilgili Genel Merkezimize görüşlerimizi ileteceğiz" dedi.

İstanbul'da yaşayan Gülnarlı iş adamı Baysan'ın daha önce de aynı rahatsızlık nedeniyle tedavi olduğu ve kalp ameliyatı geçirdiği öğrenildi.

SİİRT ADAYI PARTİ İÇİNDEKİ SORUNLARDAN DOLAYI ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

CHP Siirt Milletvekili adayıCindiEren, adaylıktan çekildi.CHP'nin Siirt'te 2'nci sıra milletvekili adayıEren, açıklamada, parti içindeki sorunlardan dolayı adaylıktan çekildiğini söyledi.

İstifa dilekçesini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim ettiğini belirtenEren, şunları kaydetti:

"İstifa etmemin sebebi parti içindeki ailevi meselelerdir. Yaklaşık 12 yıldan bu yana partimin çeşitli görevlerinde yer aldım. Partimizin bundan sonra bana vereceği her türlü görevi de başarıyla yerine getirmek için çalışmaya devam edeceğim. Görevim süresince bana her türlü desteği veren il ve ilçe başkanlarına ve tüm partili arkadaşlarıma teşekkür ederim."

MHP'NİN MUĞLA 4. SIRA ADAYI RAMAZAN KIVRAK DA ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

MHP Muğla 4. sıra milletvekili adayı Ramazan Kıvrak, adaylıktan çekildi. Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Kıvrak, yaptığı yazılı açıklamada, yörük Türkmenlerinin dernek, federasyon ve konfederasyonlarının desteğiyle Muğla milletvekili aday adayı olduğunu anımsattı.

Başka partilerden kişilerin de kendisini desteklediğini belirten Kıvrak, "Partililerimiz, camiamız, destekleyenlerimiz, partimize yapacağımız katkıyı hesaplayarak önde bir sıra beklentisine girmişti. Muğla'dan 4. sıra verilmesi, bizi desteklemek isteyen, gönül veren, beklenti içine giren yörük Türkmenleri ve Muğla'daki sevenlerimizi derinden üzdü. Yaptığımız istişareler sonucunda, bu üzüntüye tercüman olmak üzere 4. sıra milletvekilliği adaylığından çekiliyorum" ifadelerini kullandı.

Kıvrak, partiyi kişisel olarak desteklemeye devam edeceğini kaydetti.

AA

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ