Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Olay Gemerek ilçesi yakınlarındaki bir özel maden ocağında saat 12.00'de meydana geldi. Kaçak olarak işletildiği iddia edilen maden ocağında öğlen saatlerinde tavanın çökmesi sonucu göçük oldu. Göçük altında kalan işçiler 47 yaşındaki Nuri Ayyıldız yaşamını yitirirken, 50 yaşındaki Yusuf Şimşek ise yaralandı.

Ölen işçinin cesedi, ekiplerin çalışması sonucu maden ocağından çıkarıldı. Olayda yaralanan Yusuf Şimşek ise ambulansla kaldırıldığı Gemerek Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Yaralı işçinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olay sonrası İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından maden ocağı çevresinde güvenlik önlemi alındı. Maden ocağının bir süre önce denetlendiği ve mühürlenmesine karar verildiği, ancak kaçak olarak çalışmayı sürdürdüğü ileri sürüldü. Ölen işçinin cesedi otopsi için İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, konuyla ilgili inceleme başlatıldı.

SİVAS VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Sivas Valiliği, Gemerek ilçesinde maden ocağında meydana gelen kazaya ilişkin, üretim faaliyetine izin verilmeyen madende tebliğ ve ikazlara rağmen çalışma yapıldığının anlaşıldığını bildirdi.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bugün öğle saatlerinde Gemerek ilçesi Yeniçubuk Kamışlıdere mevkisinde faaliyet gösteren ve taşeron firma tarafından işletilen kömür maden ocağının 160 metre içerisinde 1 metre eninde göçük olduğu, Nuri Ayyıldız'ın (47) olay yerinde hayatını kaybettiği, Yusuf Şimşek'in ise hafif şekilde yaralandığı anımsatıldı.

MADEN OCAĞI EN SON 14 OCAK'TA DENETLENDİ

Linyit kömür ocağında 5 Kasım 2014'te denetim yapıldığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğünün yazısı gereği üretim faaliyetlerine izin verilmediği ve ilgili şirketin konuyla ilgili ikaz edildiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Belirtilen kömür ocağında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğünün ve Sivas İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünün üretim faaliyetlerinin durdurulması konulu yazısı, Gemerek Kaymakamlığının talimatıyla Gemerek Jandarma Komutanlığınca taşeron firma işletmecisi Mustafa Ö'ye 18 Kasım 2014 günü tebliğ edilmiştir. Son olarak 14 Ocak 2015'te habersiz şekilde yapılan denetim ve kontrolde, işletmede maden şirketinin üretim amaçlı faaliyetine devam ettiği daha önceki tebliğ ve ikazlara rağmen işletmeden kömür çıkartıldığı tespit edilmiş, konuyla ilgili tutanak ve fotoğraf ile tespit yapılmış olup, gereği yapılmak üzere Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğüne gönderilmiştir. Tebliğ ve ikazlara rağmen çalışma yapıldığı anlaşılmaktadır."

Açıklamada, olayla ilgili Gemerek Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma başlattığı bildirildi.

DHA

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ