Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Seyhan KURTMAN / İZMİR

Partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, hükümete yönelik sert eleştirilerde bulundu.Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik, "Paralel yapıyla ne iş tutuyorsunuz, açıklayın" sözlerine tepki gösteren Tekin, "12 yıllık evliliğiniz var sizin. Israrla niye metres arıyorsunuz. CHP'nin fıtratında metreslik yoktur Sayın Başbakan" dedi.

'LALECİ VEKİLDEN HABERİN YOK MU?'

Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu'nun "90 yıllık reklam arası" sözlerini hatırlatan Tekin, şöyle konuştu:"Bu kimya CHP'den dolayı değil. Abisinin kontrolünde olan birçok bakanın ilk saldıracağı yer CHP'dir. Şaşkınlıkla izliyoruz. Aydın ve Muğla'da, 'demokrasiye sahip çıkın' diye çağrıda bulunmuş. Herhalde birileri, 'demokrasiye sahip çıkmış, CHP'yi iktidar etmiş yerdeyiz, haberin yok mu?' diye Başbakan'a söylememişler. Dün de Tekirdağ'da 'Cumhuriyete biz sahip çıkıyoruz' demiş. Sayın Başbakan, senin 'Laleci vekilden' haberin yok mu? Senin vekilin cumhuriyete hakaret ederken, 'Biz cumhuriyete sahip çıkıyoruz' gafını nasıl yapıyorsun ya da o vekile nasıl haddini bildirmiyorsun?

"ABİSİ" DE TAHAMMÜL EDEMEDİ

Davutoğlu'nun açıkladığı Şeffaflık Yasası'na da değinen Tekin, şöyle konuştu: Şeffalık su gibi olmaktır. 17 Aralık'ı mı, kupon arsaları mı, yolsuzluğu mu, kara para aklamayı mı, kaçak altını cukkalayıp götürdüğünüzü mü göreceğiz? Abisi de tahammül edemedi. 'Şimdi zamanı mı bunun' dedi. Mühür fekkinin (Mühür sökme) cezası çok ağırdır. Yapanlar, siyasetten men edilir. 'Kaçak saray' yapılırken kime bu cezalar verildi? Belediye, mühür fekki yapanı savcılığa bildirir. Bu ceza verildi mi? Hukuken men edilmesi lazım. Yargı kararına göre 'kaçak saraydı'. Bunu buraya koyup aklayacaklar.

TÜNEL YAPACAKLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, "Paşazade efendi" sözleriyle tanımlayan Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: Paşazade efendi, Kısıklı semalarında oturuyor. Çamlıca semalarına gitmesi için tünel yapılacak. Bunu da pakete koymuşlar. Bu imar çetesi imar, kupon arsa lobisi, büyükşehirlerin tamamında kamuya, milete ait olan yerlere, yandaşlarına, yakınlarına, damatlarına peşkeş çekiyor.

AĞBABA MAKUL ŞÜPHENİN İLK FAİLİ

"Makul şüphe" düzenlemesinin ilk failinin de Yasin El Kadı hakkındaki sözleri nedeniyle hakkında fezleke hazırlanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba olduğunu belirten Tekin, "Veli Ağbaba, milletvekilindeki en doğal hakkı olarak uluslararası terör örgütüne finansman sağlayan zatı muhtereme iki cümle kullanmış. Savcı da fezleke hazırlamış. Ağbaba, bir hırsızlık mı yaptı, çete mi oluşturdu? Ne yaptı?" dedi.

CHP'YE SALDIRI OLURSA SORUMLUSU BAŞBAKAN'DIR

Başbakan Davutoğlu'nun din üzerinden siyaset yaparak, Hz. Muhammed'in karikatürlerinin basılmasıyla ilgili CHP'yi hedef gösterdiğini iddia eden Tekin, şunları söyledi:"Eski Başbakan, Gezi Parkı'nda çok tehlikeli laflar etti. Türkiye çok büyük bedeller ödedi. Şimdi de 'Sorumsuz ve atanmış Başbakan' çıkmış, 'CHP, Hz. Muhammed'e, dine hakaret ediyor' diyor. Herhangi bir grup CHP'ye saldırsa, bunun hesabını siz verirsiniz.

"HERHALDE RAPORA MÜDAHALE EDECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu'na toplamasıyla ilgili soruya da Tekin, "Türkiye coğrafyasının bir bölgesinde 15 gündür düşük yoğunluklu savaş var. Bingöl'de şehit polislerin failleri bulunmadı. Ey Davutoğlu çık açıkla. İstanbul'da patlayan 9 bombanın nereden geldiğini bulamazsanız. Silopi'deki olayları çözemezsiniz. Cumhurbaşkanı belki bundan dolayı topluyordur, bilmiyorum. Ya da TBMM'deki eski bakanlarla ilgili komisyon raporu oylanacak.. Komisyona nasıl müdahale ettiyse, herhalde ona da müdahale edecek" diye konuştu.

YENİ TORPİL DOSYALARI GELECEK

Kamuda sınavsız işe yerleştirmelerle ilgili yeni dosyaların geleceğini de kaydeden Tekin, "Varan3-4 geliyor. Asıl dosya gelecek. Arları, edepleri de yok. Çok somut, net isimler açıklandı. 6 araştırma verdik, reddedildi. Önümüzdeki günlerde farklı dosyalar gelecek" dedi.

CHP'DE KAVGA YOK

Tekin, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın İzmir'de haftasonu gerçekleştirdiği programlarının farklı yorumlandığının hatırlatılması üzerine de "Sayın Baykal, eski genel bakanımız, şu anda da milletvekilimizdir. Elbette gezecektir, sıkıntı yok. Şu anda iktidarda çok ciddi kavga var. CHP'de kavga yok" yanıtını verdi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ