Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

HABERTURK.COM

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü döneminde yakınlarını işe yerleştirdiği iddialarıyla ilgili yaptığı “Sınavı kazanmadığı halde, yasalara aykırı işe alınan bir kişi göstersinler, özür diler, siyaseti bırakırım” açıklamasına belgelerle yanıt verdi.

Davutoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu özellikle kendi döneminde imtihansız kimsenin alınmadığı iddiasında bulundu. Bu iddiayı cevaplandırmak adına size 2 belge göstereceğim. Bin 272 kişi sınavla alınıyor, geri kalanların puanları yükseltilerek, 3 bin 209 kişi sınavsız bir şekilde üstü tamamlanıyor. Bu bir teftiş raporu, altında da Kılıçdaroğlu'nun kendi imzası var. Sayın Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü iken yaptığı bu uygulamalar aslında ki onlarca yakını ve CHP İl başkanlığı yapan kişilere de davetiye usulü verilen ihaleler, 6 yılda tamamlanamayıp 2 bin misli fazla maliyetle yapılan ihalelerin belgeleri elimizde" dedi.

Nevşehir'de valilik ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paralel yapıya ilişkin yaptığı "Biz 17 Aralık sonrası inlerine gireceğiz dedik ve girdik. Eğitimden, hizmetten ve himmetten bahseden yapının faili meçhul cinayetlere bile bulaştığını görüyoruz. Zincir bunu gösteriyor" açıklamalarına ilişkin, "Yargı ile ilgili süreç, detaylara girmek doğru değil. Sivil toplum gibi faaliyet gösterip illegal olaylara bulaşmalar söz konusu. Bu çerçevede yürütülen soruşturmalar var" dedi.

Çözüm süreci ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini açıklayan Başbakan, "Tarih vermek, tehdit dili kullanmak sürece zarar verir bizim ve bizim dikkate alacağımız üslup değildir. Çözüm sürecinde halkımız muhatabımızdır. Bu kadar sık açıklama yapmak sürece zarar verir. Kamuoyunun bilmediği görüşmeler de yapılıyor. Kim kiminle ne zaman görüşecek sürecin içinde aldığımız kararlarla ilgilidir." dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ