Savaşan şahinlerde çatlak!
Amasya'daki askeri üsten havalanan F-16 savaş uçağı, Çorum yakınlarında bilinmeyen bir nedenle düştü. Hava Pilot Üsteğmen Ali Bekedoğru'nun kurtulduğu kazada, son 25 yılda düşen 'Savaşan Şahin' sayısıysa 31'e ulaştı. Hava Kuvvetleri'nin envanterinde 240 F-16 bulunuyor
ABONE OLHT GAZETE
AMASYA’nın Merzifon İlçesi’ndeki 5’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkan F-16 uçağı bilinmeyen bir nedenle Çorum’un Mecitözü İlçesi yakınlarında düştü. Uçaktan fırlatma mekanizmasını kullanarak paraşütle atlayan Hava Pilot Üsteğmen Ali Bekedoğru, olay yerine giden ambulansla Merzifon Askeri Hastanesi’ne kaldırıldı. Pilotun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Türk Hava Kuvvetleri’nde 25 yıldır kullanılan ve ‘Savaşan Şahin’ olarak bilinen F-16 uçakları, bu sürede pek çok kazaya karıştı. Türkiye’nin, kullanım dışı kalanlarla birlikte envanterinde bulunan 240 F-16’dan 31’i çeşitli nedenlerle düştü. ABD’de pilotlar, 1976 yılından bu yana F-16 kullanıyor. ABD’nin envanterinde 1245 F-16 bulunuyor. ABD’de düşen F-16 sayısıysa 35. Belçika’da 23 yıl içinde 3 F-16 kazası yaşanırken Portekiz’de 2, İtalya ve Yunanistan’da birer kaza yaşandı.