Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Gül isminin anlamı nedir? Gül ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Gül isminin analizi
        • 1

          Gül ismi, ülkemizdeki popüler isimler arasında yer almaktadır. Kız çocukları için tercih edilen bu isim birbirinden güzel anlamlar taşımaktadır. Kulağa hoş gelen ve kolay telaffuz edilen Gül ismi, anne ve baba adaylarının ilgisini çekmektedir. Gül isminin anlamı, Gül ne demek, Gül Kuran’da geçiyor mu, Gül isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

          Gül İsminin Anlamı

          İsimler sahip oldukları anlamlarla bir bütün oluşturmaktadır. Bu sebeple isimleri tamamlayan en önemli detay anlamıdır. Biriyle tanıştığımızda ismini ve isminin anlamını sorarız. Bilmiyorsak öğrenmek isteriz. Anne ve baba adayları da isimlerin anlamlarını öğrenmek ister. Çocuklarına özel bir isim arayışında olan ebeveynler genellikle internetten yardım alırlar. Çocuklarına güzel anlamlar taşıyan isimler koymak isterler. Kötü anlamlar taşıyan isimler tercih edilmez. Gül ismi, hem kulağa hoş gelen hem de güzel anlamlar taşıyan bir isimdir. Bu sebeple de anne ve baba adayları tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. TDK’da yer alan bilgilere göre, Gül isminin anlamları şunlardır:

          • Gül ağacının güzel kokulu, pek çok çeşidi bulunan çok makbul çiçeği.
          • Gül ağacı.
          • Sevgili, cânan.
        • 2

          Gül Ne Demek?

          Anne ve baba adayları isim belirleme sürecinde kafa karışıklığı yaşayabilirler. Sayısız seçenek arasından uygun ismi belirlemek kimi zaman yorucu olabilmektedir. Bu sebeple de bazı anne ve baba adayları annesinin ya da babasının ismini çocuğuna koymaktadır. Kimi ebeveynler modern ve pek duyulmayan isimleri tercih ederken kimileri geleneksel isimlere yönelmektedir. Tercihler farklılık gösterse de en önemli detay ismin anlamıdır. İsimlerin anlamlarına internet yardımıyla kolayca erişilebilmektedir. Gül ismi, kulağa hoş gelen ve kolay telaffuz edilen isimlerden biridir. Gül ismi; gül ağacının güzel kokulu, pek çok çeşidi bulunan çok makbul çiçeği, gül ağacı, sevgili, cânan anlamlarına sahiptir.

        • 3

          Gül Kuran’da Geçiyor Mu?

          Ebeveynler yeni doğacak çocuklarına isim belirlerken farklı kıstaslara öncelik verebilir. Kimi için ismin kökeni önemlidir. Kimi aileler ise ismin anlamı üzerinde yoğunlaşmaktadır. Bazıları ismin kulağa hoş gelmesine ve kolay söylenebilmesine dikkat etmektedir. Bazı aileler ise ismin manevi değeriyle ilgilenmektedir. İsmin İslami açıdan önemli bir yere sahip olmasını isterler. Bunun için de genellikle Kuran’da yer alan isimleri seçmeye özen gösterirler. Ancak Kuran’da yer almasa da birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler de bulunmaktadır. Gül ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ancak Gül ismini koymak caizdir.

        • 4

          Gül İsminin Analizi Nedir?

          İsim analizi, son yıllarda merak edilen konulardan biridir. İsim analizi hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isteyen bireyler arama motorundan yardım almaktadır. İsim analizi, ismin olumlu ve olumsuz özelliklerini listelemektedir. Kendi isminizin ya da merak ettiğiniz bir ismin özelliklerine isim analizi yardımıyla erişebilirsiniz. Bazı ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Çocuğuna Gül ismini koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin analizini merak etmektedir.

          Geniş bir hayal dünyaları vardır. Entelektüeldirler. Aşırı uç noktalarda yaşamayı severler. Çalışmak onlara göre değildir ancak çevresinde insanları çalıştırmayı iyi becerirler. Özgürlüklerinden ödün vermezler. Sevdiklerinin özgürlüklerini ihlal etmezler; aynı şekilde kendilerine de karışılmasını istemezler. Aşkı doyasıya yaşarlar.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa