Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Dünyanın en etkili 100 ismini öğrendiğimiz bir haftayı geride bıraktık. Time Dergisi, her yıl olduğu bu yıl da 'Sanatçılar', 'İkonlar', 'Titanlar', 'Liderler', 'Öncüler' ve 'Yenilikçiler' başlıkları altına topladığı 'Time 100' listesini açıkladı. Liderlerin, iş insanlarının olduğu listenin renkli tarafına bakalım... Sanatçılar kategorisinde başı çeken, göçmen kızı Dua Lipa merceğimizde.

28 yaşındaki şarkıcının bu listeye girmesi, temsiliyeti açısından önemli. O, İngiliz sanatçı olarak anılsa da İngiltere'ye göç etmiş Arnavut bir ailenin kızı olarak ilginç bir hikâyesi var.

Londra’da doğan Dua Lipa’nın annesi ve babası 1990’larda memleketleri Kosova’daki çatışmalardan kaçarak İngiltere’ye göç etmiş. Kosova’da hukuk ve diş hekimliği eğitimi alırken savaş nedeniyle kaçtıkları İngiltere’de restoranlarda çalışan anne - baba, Dua henüz 11 yaşındayken Kosova’ya dönmüş. Ama Dua, 15 yaşındayken müzik tutkusunu uluslararası platforma taşımak için tek başına Kosova’dan İngiltere’ye gitmiş, arkadaşlarıyla kalmış.

Amy Winehouse’un da eğitim gördüğü okulda müzik dersi alarak kendine bir kariyer hedefi belirlemiş. YouTube ve SoundCloud’da şarkı cover'larını yayınlamaya başlayan ve modellik yapan Dua, ünlü bir menajerlik şirketinin dikkatini çekince gelsin albümler ve tabii ödüller...

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ