Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'da kritik Divan! Mustafa Cengiz transfer yasağını açıkladı - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray'ın Şubat Ayı Olağan Divan Kurulu toplantısı başladı. Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ve Yönetim Kurulu'nun tam kadro hazır bulunduğu toplantıya eski başkan Dursun Özbek de katıldı. Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, gündemi okuyarak, divan kurulunun açılışını yaptı.

        TRANSFER YASAĞINI AÇIKLADI

        Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz şunları söyledi:

        "Galatasaray, Türkiye'nin en şeffaf kulübüdür. Bütün hesaplar konsolide olarak açıklanır. Göreve geldik, kasaya baktık 5 kuruş yoktu. Bu kadarını beklemiyordum.

        Galatasaray'ın önünde dağ gibi sorunlar var. Bu yalnızca bir önceki yönetimden kaynaklanmıyor, geçmişe de dayalı... 60 milyon TL'ye yakın ödeme yaptık. Transfer yapabilmek için 19 milyon TL vergi ve sigorta borcunu derhal ödedik.

        Şu an bizde oynamayan iki futbolcumuz (Chedjou ve Dany)dolayısıyla gelen transfer yasağı vardı. İkisine toplam 22 milyon TL ödeme yaptık. Ve daha sonra transfer yaptık. Göreve geldiğimizde kasada 5 kuruş para yoktu. Biz sızlanmayı, ağlamayı sevmiyoruz. Hızla çalıştık ve aynı gün borçsuzluk kağıdını alarak Japon futbolcu Nagatomo'yu transfer ettik.

        NDIAYE TRANSFERİ

        Ndiaye'yi biz göndermedik. Menajeri zorladı ve götürdü. Ne biz, ne de Fatih hoca gitmesini istemedi. Ndiaye'nin parasıyla borçları ödediğimiz söylendi. Manavda karpuz satmıyoruz arkadaşlar. Daha Ndiaye'nin parasını tamamen almadık.

        15 gün içerisinde 18 tane loca sattık. Kulübe küsen taraftarlar yeniden kombine aldılar. 8 milyon 600 bin liralık satış yaptık bu süreçte.Taraftara store'lara koşun dedik. 2 günde muazzam bir ciro sağlandı. Kampanya 24 saatte uçtu gitti. 5.5 milyon tl satış, yıllık cironun %6'sına denk geliyor. Stoklarımızın da %30'unu eritti.

        Riva ve Florya'da yapılacak konutları en yüksek fiyattan satmak zorundayız.

        "DURSUN ÖZBEK ALACAKLARI İÇİN EMLAK KONUT GELİRİNE TEMLİK KOYDURTMUŞ"

        Sayın Dursun başkanımdan bir ricam var. Devir teslimden önce düzenlemeler yapılmış, 3 adet senet alınmış. Kendisinin alacağını almakta hiçbir beis yok.Bunu ödememiz gerekir, gücümüz olduğunda bunda sorun yok. Dursun Özbek kendi esas alacaklarını istemekte haklı. Bunları ödeyeceğiz. Fakat alacaklarının bir kısmını güvence altına alabilmek için Emlak Konut'tan elde edeceğimiz gelire temlik koydurmuş.

        Dursun Özbek, B Grubu hisselerinde serbest bulunan 24 milyon TL'lik kısmı rehnetmiş, rehin harcını kulübe ödetmiş.Rehin yaptıran rehin harcını kendi öder teamülen, bunu kulübe ödetmek uygun olmamış. Ayrıca Emlak GYO’dan gelecek gelirde 19 milyon Euro temlik koydurmuş, kendini güvenceye almak için. Türk futbol tarihinde örneği var mıdır bilmiyorum.

        Bizim hesaplarımıza göre Dursun Özbek'e borcumuz 86 milyon TL. Kendisi de muhasebe müdürlerine inceletsin. Futbolcu cezaları nedeniyle Dursun Özbek'in kulübe 28 milyon TL borcu var. Bu paranın bizim kendisine olan 86 milyon liralık borçtan düşülmesini istiyorum. Eğer genel kurul bu parayı Dursun başkana bağış ediyorsa onu bilemem.

        MİLAN CEO'SUNUN TT STADI'NA GELİŞİ

        AC Milan CEO'su geliyor, Galatasaray'dan rica ediyor, loca ayırıyoruz. Medya, 'Çinlilere kulübü satıyor' diye haber yapıyor. Tek bir TV yayınına çıktım. Galatasaray yabancılara satılırsa ben Galatasaray'ı bırakırım dedim, arkasındayım.Galatasaray'ı Çinlilere satmak yok."

        DURSUN ÖZBEK'İN AÇIKLAMALARI

        Galatasaray Kulübü eski başkanı Dursun Özbek söz isteyerek kürsüye geldi. Dursun Özbek şunları söyledi:

        "Sayın Divan Başkanı, değerli üyeler, değerli başkan değerli üyeler... Hepinize saygılarımı sunuyorum.

        2,5 yıl boyunca Galatasaray Spor Kulübü'ne başkanlık yaptım. Başkanlık sürem boyunca bana destek verdiniz. Yaptığım, önünüze getirdiğim bütün projelere 'Evet' dediniz, hem de yüksek bir çoğunlukla. Bana gösterdiğiniz teveccühten dolayı bütün genel kurul ve divan üyelerinin yanında bana destek veren Galatasaray tarafarlarına teşekkür ediyorum. Hayatımın en güzel yıllarını, Galatasaray içerisinde geçirdiğim sürede yaşadım. Yeni yönetime başarılar diliyorum.

        Galatasaray'ın en yüksek istişare organında başkanlar, üyeler ne yaptıklarını, ne yapacaklarını ve hedeflerinin ne olduğunu dile getirdiler. Üzerime yapılan hiçbir eleştiri farklı algılanamaz ve hepsi kabul edilmesi gereken söylemlerdir. Yönetim kurulu olarak en iyi şekilde hizmet vermek için çalıştık. Neler yaptık? Son dönemde yaptığımız en önemli şey olarak bu yaz kurduğumuz futbol takımını görüyorum. 2 yıl başarılı olamadığımız için şampiyon olabilecek bir takım kurduk. Buradan çok büyük teşekkürü de bu takımı oluşturan kardeşlerime, sevgili Fatih hocaya ve emeği geçen tüm kardeşlerime gönderiyorum.

        RİVA PROJESİ ELEŞTİRİLERİNE CEVAP

        "508 DEĞİL, 780 MİLYON TL"

        Ne yapmışız? Bir sürü proje oluşturmuşuz. Bazen kendi başıma kalınca düşünüyorum, 2,5 yılda bu kadar proje yapılabilir mi diye. Evet yapılabilir, bütün düşüncenizi oraya yönlendirirseniz. Sizden destek alarak ve müthiş bir ekip çalışmasıyla gece gündüz demeden... Riva projesi dendiğinde çok kolay telaffuz ediliyor ama bu projenin akara dönüşmesi kolay olmadı. Bu bizim görevimizdi. Bir dönemi bitirdik, dolayısıyla bu dönemki muhasebeyi sizlerle yapmak istiyorum. Riva projesi, Emlak Konut tarafından yapıldı. Riva ihalesi çıktı ve yaklaşık 970 milyon asgari bedelle yapıldı, bu ihale bedelinin yüzde 20'si Emlak Konut'a, yüzde 80'i bize ait. Sayın başkan herhalde iyi incelemediği için yanlış söyledi, 508 milyon TL dedi. Riva'dan taaahüt edilen 780 milyon TL bugün için. Hasılat paylaşımı olduğu için başkan haklı, ama hiç gizli bir şey yok. Emlak Konut'la yapılan projelerin en iyisi! Bunları söylerken koltuklarım kabarıyor. Galatasaray'a yapılan hizmetin en iyisi olması gerekiyor.

        Göreve geldiğimden bu yana Galatasaray Müzesi gündemdeydi, önümüzdeki günlerde açılacak. Real Madrid ve Barcelona düzeyinde, iddia ediyorum. Geçmiş öyle dolu ki gözyaşlarınızı tutamazsınız.

        "KAPALI SPOR SALONU OLMAZSA OLMAZLARIMIZDAN BİRİ"

        Ne yaptık? Kapalı spor salonu yapmak üzere harekete geçtik. Stadın intifa hakkı tapusuyla bağlı deniyor o yüzden 5-6 senedir çalışılmış ancak hiçbir şey olmamış. Burada sadece ben ve yönetim kurulu üyelerinin emeği değil, bütün çalışanların emeği var. Yeri geldi 24 saat kulüpte kaldık. Kapalı spor salonu önemli, olmazsa olmazlarımızdan biri.

        GÖZLERİ DOLDU, 6 MİLYON TL'LİK BAĞIŞI AÇIKLADI

        Başka ne yaptık? Stadın içine bir sürü alan yarattık çünkü ölü alanlar vardı. Günlük, haftalık, aylık, maç için kiralanabilen ofisler yaptık. Bir mekana rahmetli Özhan Canaydın'ın adıyla toplantı salonu yaptık.

        Her zaman Galatasaray'a hizmet verdim. 1986 yılında Dursun Özbek futbolcuydu sonrasında okula hizmetlerim var. 2005'ten bu yana da spor kulübüne hizmetlerim var. Beni yetiştiren tüm Galatasaray ailesine teşekkür ediyorum. Söylemeden edemeyeceğim konu şu: Galatasaray'a fatura kesmiş para almış... Benim Galatasaray'a verdiğim hizmetlerden dolayı kursağıma bir delikli kuruş girmemiştir. Sebebini açıklayacağım ancak bu yakıştırmanın yerinde olmadığını düşünüyorum. Ben otelcilik sektöründeyim, yatırımlarım var. Bu manada Galatasaray'a ve Galatasaray Lisesi, Galatasaray Üniversitesi'nin konaklamasına sponsorum. Üniversitenin yurdu mu var? Mobilyası bana ait.Okulun çamaşırları mı yıkanacak? Bana ait. Ama yasa gereği bu hizmetler karşılığında fatura kesmek zorundasınız. Faturadan sonra yaptığınız kârın belli bir kısmını spor kulübüne bağış yapabilirsiniz, biz de bu bağışları yaptık. Peki bu bağış yakın dönem için ne kadar? Yanımda getirdim, sayın divan başkanına bırakacağım. Geçtiğimiz dönem için yaklaşık 6 milyon TL bağışta bulunmuşum.

        BADOU NDIAYE TRANSFERİ

        Ndiaye transferi 7,5 milyon Euro'dur, 2,5 milyon Euro da maaşı vardır. Bunu KAP'a bildirdik. Evet 7,5 milyon Euro'ya aldık, bunun için menajer komisyonu ayrıca vardır. Neticede baktığınızda 16 milyon Euro'ya sattığımıza göre 6 ayda Galatasaray 8 milyon Euro kâr etmiştir.

        LUIS CAVANDA TRANSFERİNE İLİŞKİN

        Cavanda transferini de bile bile para vererek aldığımız iddia ediliyor, Bunlar yalan. 1,8 milyon Euro'ya aldık, bizzatihi benim bulunduğum bir transferdir. İyi bir transfer değildir. Yönetim olarak hata yaptık.

        KULÜPTEN ALACAKLARIYLA İLGİLİ

        "GALATASARAY'I ZORA SOKACAK HİÇBİR UYGULAMA İÇERİSİNDE OLMAYACAĞIM"

        Galatasaray Kulübü için bugün 150 milyon TL kefaletimiz var. Yeter ki Galatasaray bayrağı her yerde dalgalansın. Galatasaray'daki görevim boyunca 250 milyon TL elimizi taşın altına soktuk. Bunları size daha önce hiç anlatmadım. Bunları size anlatmak tarzım değil. Burada göreve gelmişim ve bunları yapmak zorundaydım. Hiç bunla da gündeme gelmek istemedim. Ben hiçbir zaman alacaklarım nedeniyle Galatasaray Kulübü'nü zora sokacak uygulama içerisinde olmayacağım. Sayın başkan. Sizle görüşelim ama bunu medya üzerinden çarşaf çarşaf göstererek yapmayalım.Ben inanıyorum ki 500 yıllık geçmişten gelen kültürümüz bunların önüne geçecektir.

        Şahsıma yönlendirilen karalamalar açısından üzüntülüyüm. Hesap sormak üzere hukuki çalışmaları başlattık. Değerli başkan size büyük görev düşüyor. Galatasaray Başkanı'nın söyledikleri çok yankı bulur, değer görür. İfadelerimizi kullanırken lütfen dikkat edelim. Galatasaray'a zarar verecek ifadelerden sakınalım. Yarın öbür gün UEFA'ya gidilecek. UEFA bir haçlı organizasyonu değildir."

        KONSOLİDE BORÇ - ALACAK TABLOSU:

        2014 OCAK SONRASI YAPILAN ÖDEMELER:

        YELLOW FRIDAYETKİNLİĞİNİN MALİ RAPORU: (Galatasaray, YellowFriday kampanyası ile GS Store gelirini 1 günde ikiye katladı)

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa