Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig EMS Yapı Sivasspor Fenerbahçe: 4 - Sivasspor: 1 | MAÇ SONUCU - EMS Yapı Sivasspor Haberleri

        Fenerbahçe, Süper Lig'in 14. Haftasında Sivasspor'u 4-1 mağlup etti ve Avrupa fikstürü dönüşünde hata yapmadı. Sarı-lacivertlileri galibiyete götüren goller 17'de Szymanski, 42'de İrfan Can, 68'de Alaaddin k.k. ve 75'te Dzeko'dan geldi. Sivasspor ise 50'de Manaj ile farkı 1'e indirse de 2-1'den sonra devamını getiremedi ve sahadan puansız ayrıldı.

        Maça hızlı başlayan Fenerbahçe 16'da 1-0 öne geçti: Sol kanatta Fred'in pasında topla buluşan Tadic bekletmeden ortasını içeri kesti ve altıpas içinde topa dokunan Szymanski Fenerbahçe'yi öne geçirdi.

        Sivasspor 22'de Burak Kapacak ile gole yaklaşsa da Burak vuruşundan yararlanamadı.

        REKLAM
        DAKİKA DAKİKA ÖZET İÇİN TIKLAYINIZ

        Mücadelede 42. dakika oynanırken Fenerbahçe farkı 2'ye yükseltti: Topla ceza sahası dışında kaleyi sağ çaprazdan gören bir noktada buluşan milli futbolcu sola çektikten sonra şık bir vuruşla skoru 2-0'a getirdi. İlk yarıda başka gol olmadı.

        Sivasspor ikinci yarıya iyi başladı: 50. dakikada sağ kanatta Samu Saiz'in ortasında topu önüne alan Manaj karşı karşıya kaldı ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

        Fenerbahçe 68'de farkı yeniden 2'ye çıkardı: Sol kanattan etkili gelen Dzeko'nun ortasında top ilk başta savunmaya çarpıp üst direkten döndü ardından Fred'in önünde kaldı. Fred pasında İrfan Can topu boş ağlara gönderdi.

        REKLAM

        VAR kontrolünün ardından Dzeko'nun vuruşunda top Alaaddin Okumuş'a çarpıp ağlara gitmiş sayıldı.

        Fenerbahçe'nin tecrübeli golcüsü Edin Dzeko, 75'te sahne aldı ve maçın sonucunu söyledi:

        Sağ kanattan topla ceza sahası içine giren İrfan Can topu kaybetti ardından Tadic araya girdi ve topu kazandı. Pasında topu Dzeko ile buluşturdu ve Dzeko düzgün bir vuruşla skoru 4-1'e getirdi.

        MAÇIN DAKİKALARI

        4. dakikada Tadic'in pası sonrası Fred, altıpasın önündeki Dzeko'ya topu aktardı. Bu oyuncunun vuruşu sonrası kaleci Ali Şaşal Vural, meşin yuvarlağı çeldi ve Sivasspor savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

        6. dakikada Szymanski'nin pasında ceza sahası içine hareketlenen Osayi-Samuel, topu penaltı noktasına çıkardı. Sivasspor'da Camara, Dzeko'dan önce meşin yuvarlağa müdahale ederek tehlikeyi uzaklaştırdı.

        16. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Fred'in pasıyla sol kanatta topla buluşan Tadic, ceza sahası içine ortasını yaptı. Bu oyuncunun ortası sonrası altıpas çizgisinde topa dokunan Szymanski, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

        22. dakikada Saiz'in pasında ceza yayına hareketlenen N'jie'ye Osayi-Samuel müdahale etti. Bu oyuncudan dönen topu kontrol eden Burak Kapacak, ceza sahası içi sağ çaprazından yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı auta gönderdi.

        42. dakikada sarı-lacivertliler farkı 2'ye çıkardı. Osayi-Samuel, sağ kanatta hareketlenen İrfan Can Kahveci'ye pasını aktardı. Topu kontrol ettikten sonra ceza sahası çizgisinden vuruşunu yapan İrfan Can Kahveci, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-0.

        Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

        50. dakikada Sivasspor farkı 1'e indirdi. Saiz'in ortasında ceza yayında topla buluşan Manaj, göğsü ile kontrolü sağladıktan sonra vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-1.

        68. dakikada Fenerbahçe farkı yeniden ikiye çıkardı. Szymanski, Fred'in vuruşu sonrası savunmadan dönen topu Tadic'e aktardı. Bu oyuncunun pası sonrası ceza sahası içi sol çaprazından Dzeko vurdu. Üst direğe de çarpan top filelerle buluştu: 3-1

        75. dakikada Fenerbahçe farkı 3'e çıkardı. İrfan Can Kahveci'nin sağ kanattan getirdiği topa Sivassporlu Charisis müdahale etti. Dönen topu kontrol eden Tadic, altıpas çizgisine hareketlenen Dzeko'ya orta açtı. Bu oyuncunun bekletmeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 4-1.

        90+4. dakikada Ziya Erdal, penaltı noktasındaki Manaj'a orta açtı. Oosterwolde, topu kötü bir şekilde kontrol eden Manaj'a son anda müdahale ederek gol tehlikesini önledi.

        Karşılaşma, Fenerbahçe'nin 4-1 üstünlüğüyle sona erdi.

        Stat: Ülker

        Hakemler: Bahattin Şimşek, Esat Sancaktar, Mehmet Kısal

        Fenerbahçe: Livakovic, Osayi-Samuel (Dk. 83 Mert Müldür), Samet Akaydin, Oosterwolde, Ferdi Kadıoğlu, Fred (Dk. 74 King), Crespo (Dk. 64 İsmail Yüksek), İrfan Can Kahveci, Szymanski, Tadic (Dk. 84 Emre Mor), Dzeko

        EMS Yapı Sivasspor: Ali Şaşal Vural, Alaaddin Okumuş, Caner Osmanpaşa, Camara, Uğur Çiftçi (Dk. 79 Ziya Erdal), Yunus Emre Konak (Dk. 74 Hakan Arslan), Burak Kapacak, Charisis (Dk. 79 Keita), Saiz (Dk. 73 Abdulkadir Parmak), N'Jie (Dk. 74 Kvet), Manaj

        Goller: Dk. 17 Szymanski, Dk. 42 İrfan Can Kahveci, Dk. 68 ve 75 Dzeko (Fenerbahçe), Dk. 50 Manaj (EMS Yapı Sivasspor)

        Sarı kartlar: Dk. 14 Samet Akaydin (Fenerbahçe), Dk. 56 Charisis (EMS Yapı Sivasspor)

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa